Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg lehet úgy is jó...

Tényleg lehet úgy is jó piskótát sütni, hogy a tojássárgáját és a fehérjét nem választjuk szét, hanem egyben keverjük jó habosra?

Figyelt kérdés

Eddig mindig szétválasztottam, de soha nem sikerült elég könnyűre, szépre, magasra... Már beletörődtem, hogy az én kezem nem áll rá a piskótára.


Anyukám azt mesélte a minap, hogy a kolléganője nem is választja szét a tojásokat, így is isteni a piskótája.

Ez igaz lehet?


2010. okt. 19. 11:31
 1/8 anonim válasza:
74%
Igen, lehet és nagyon finom is.
2010. okt. 19. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Csak akkor,ha nem sok tojásból készíted,vagy van jó géped,amivel nagyon habosra feltudod verni. Néha én is csinálom így. De legtöbbször a fehérjét verem fel jól,majd még a cukorral is,egyenként nagyaon alacsony fokozaton adom bele a sárgákat,és szitán keresztül kézi habverővel kanalanként dolgozom bele a lisztet.
2010. okt. 19. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is így szoktam!

6 tojást 6 kanál cukorral kb. 20-25 percen keresztül géppel felvered,amíg krémes,fehér színű lesz.Aztán belekevered (sztem jobb az átszitált) a sütőporral elkevert lisztet és kivajazot,lisztezett tepsibe borítod.előmelegített sütőben sütöd meg.anyósomtól tanultam és neki csodás sütik vannak belőle.

2010. okt. 19. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

:-) Mindenkinek köszi szépen! Most meglepődtem, nem is gondoltam volna, hogy így is lehet!


Lehet, hogy ez a módszer válik majd be nálam. :-) Jó erős keverőgépem van, pár hónapja vettem.


Köszi!

2010. okt. 19. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
A fehérjét hidegen kell felverni, annyi a titok. Tehát közvetlenül a felverés előtt veszed ki a hűtőből. Ha korábban szétválasztod a tojásokat, a fehérjét vissza kell tenni a hűtőbe felhasználásig.
2010. okt. 19. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be:

3 tojás sárgája

16 dkg kr cukor

14 dkg liszt

csipet só

3 tojás felvert fehérje

3 evőkanál víz

Nem kell bele sütőpor, de ha megnyugtat, tehetsz bele. :)

Ez meg a piskóta tekercs:

6 tojás sárgáját, csipet sót

5.5 evőkanál kristálycukorral géppel kikeverem,

6 evőkanál lisztet hozzá keverek.

6 tojás fehérjét félig felverem, majd a fél kanál cukorral keményre verem, és óvatosan hozzá keverem a masszához.

Sok sikert!:)

2010. okt. 19. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ja, még valami! (Utolsó voltam.)

Fontos a hideg fehérje, ahogy már írták, és a liszt szitálása is. (Más sütinél is.)

Viszont nem baj, ha a sárgája meg nem hideg. :)


Ezt cukrász írta:


Mindig 2 ütemben süssük a tortakarikát! Először 10-15 percig magasabb (160-170C’), azután alacsonyabb (150C’) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta.


7 db Tojás

14 dkg Cukor

15 dkg Liszt

2010. okt. 19. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet! Kipróbálom!
2010. okt. 20. 08:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!