Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne készítéskor ti megfőzi...

Lasagne készítéskor ti megfőzitek előtte a tésztát?

Figyelt kérdés
szeretem a lasagnét. az egyik kedvencem. Eddig sosem főztem meg előtte a tésztát, mikor már egybe bekerül az egész a sütőbe, viszont sosem volt olyan puha a tészta, hogy ne villa-kés kaja legyen belőle, de mivel láttam már recepteket, ahol megfőzve rakják össze, így kiváncsi lennék a ti praktikátokra.

2023. nov. 10. 11:49
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Illetve, akkor már ti marha vagy sertés darált hússal prefereljátok inkább vagy vegyesen?
2023. nov. 10. 11:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
nem főzőm meg, és leginkább a vegyessel szeretem
2023. nov. 10. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim válasza:
93%
Egyszer csinaltam. Nem foztem meg, es sertessel. Jo lett.
2023. nov. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat, legyen szép napotok.
2023. nov. 10. 12:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a tésztát megfőzni.A besamellt és a bolognai ragut hígabbra kell készíteni és akkor száraz sem lesz a lasagne.
2023. nov. 10. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell megfőzni, dehogyis és én spec besamelt sem adok hozzá, mert barátom nem szereti.
2023. nov. 10. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megfőzni, mert akkor egy plötyi lesz, szétesik az egész. Pont az a lényege, hogy a tésztalapok közötti szószban fő meg. Persze el lehet készíteni úgy is, hogy kifőződ a tésztát, és utólag összerakod, de ennyi erővel akkor készíthetnél sima bolognait is. A jellegzetes lasagna ízt és állagot az adja, hogy a száraz tésztalapokat a raguval/besamellel (vagy akármivel, aminek van egy kis leve) beteszed a sütőbe.
2023. nov. 10. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én frissen gyúrom hozzá a tésztát, nem túl keményre, így könnyen nyújtható. Ezt rétegezem sertés raguval, besamellel. Mindig tökéletes az állaga.
2023. nov. 10. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Én sem főzöm meg. Sütőfüggő, hogy hogy lesz a legjobb. Nekem sima gáz van, nem légkeveréses. Én először fólia alatt sütöm kb. 20 percet, majd utána teszem rá a sajtot, amivel még kb. 15 percig sütöm pirítom. Ha egyből rátenném a sajtot, az megégne, a tészta még nyers maradna.

Darált sertésből szeretjük. Én besamelt nem teszek bele, nem szeretjük úgy.

2023. nov. 10. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Sose főztem meg a tésztàt annyi higy szaftos szósszal kell rètegezni. És jó lesz.
2023. nov. 10. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!