Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell megcsinálni ennek a...

Hogy kell megcsinálni ennek a tortának a krémjét?

Figyelt kérdés

Itt a link:

[link]


Ezt a tortát szeretném elkészíteni ünnepségre.

Nem értem, hogy kell a tojásos részét elkészíteni, csak simán rakjam egy lábosba és főzzem meg? Nem lesz úgy rántotta? Vagy vizgőz felett főzzem meg a krémet?

Kezdő vagyok, és nem csináltam még soha ilyesmi torta krémet.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.



febr. 13. 23:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképp vízgőz felett készítsd, és a reszelt citromhéjat is a végén tedd bele, ez a receptleírás nagyon nyomi, így egy kesernyés, csomós trutymó lesz belőle az egyenletlen, nagyobb hőhatás miatt kicsapódnak a fehérjék.
febr. 15. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
Ember, mi a bajod? Le lett írva a legkönnyebb krém, a mascarponés, ne legyél ilyen lusta gyökér, keress rá, ahelyett, hogy mindent csak szarozol... Neked ez a hulladék recept kell, akkor bazd el egyedül, ha egyszerűen lepereg rólad a segítség. Gondolom a tejes-lisztes okádás biztos fincsább mint egy sajtkrémes krém. Idióta😀😀😀
febr. 15. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
47%
Ok, hát önts joghurtot a forró citromos tojáshoz, azonnal összetúrósodik meg kicsapódik a savó. Amúgy meg a tojásból és a margarinból a tűzhelyen rántotta lesz, akárhogy kavargatod, de véletlenül se hallgass senkire, ha már úgyis eldöntötted, jó étvágyat a savós keserű rántottádhoz, biztosan nagyon guszta és finom lesz.
febr. 15. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Csak úgy mondom hogy egy rossz recept a gyakorlottaknak sem fog finomra sikerülni. És az bizony idő és tapasztalat míg felismersz egy rossz receotet. Mi ezt megtettük nekes
febr. 15. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, tehát Te elkészítetted a receptet? Mi volt benne a rossz?
febr. 15. 20:59
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem készítettem el. De életemben több, mint 500 receptet igen. És a tapasztalat alapján látom ami nem jó. Ennek a krémjének kb fele hulala. Ami habosított növényi zsír. Mimden csak nem finom. Eleve aki ilyet tesz tortába arról tudom hogy nem túl képzett tehát elkezdek ketelkedni a receptben.

A leírás elég hiányos, nehezen érthető. Ez sem jó pont. Ilyenkor nagy esély van hogy kimaradnak lépések vagy trükkök.

Tojást felfőzni lábasban tejjel garantált kicsapódás (igen, ez is tapasztalat). Sosem bíznék olyanban aki ilyet ír receptbe.

Nem sorolom tovább de elég skk jelből láható hogy nem túl jó a recept és nincs toppon a recept írója. Ilyen hiányos, kétes, nehezen sikerülő dolgot pedig ne kezdő kezdjen el. Max ha valaki végig áll mellette aki gyakorlott. Nagxon kevés ember van akinek ilyen kaliberű torta sikerül full egyedül ha jó a recept. Ez meg nem is jó.

febr. 15. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó: mi az, hogy tojást felfőzni lábasban tejjel garantált kicsapódás? Akkor a klasszikus francia creme patissiere-t, vagyis főzött krémet szerinted hogy kell csinálni?
febr. 15. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!