Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy olvasszam meg úgy a...

Hogy olvasszam meg úgy a csokit hogy jó folyékony legyen? Pici golyókat akarok belemártogatni. Már próbáltam, olajat is öntöttem hozzá, de nem lett túl folyékony, picit sűrűbb volt, és így nehezebb volt belemártani.

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 22:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Jó én nem tudom, úgy még nem csináltam. Csak az egyik válaszoló írta itt.
2010. dec. 9. 23:22
 12/24 anonim ***** válasza:
35%

Nekem nem darabos! Én a megmaradt mikulásokat forró csokinak iszom, és nem darabos a forró csokim, csak amikor már kihűl, de ha csak egy pici tejet tesz bele, és még melegen bevonja a sütit, akkor szerintem nem lesz gond.


Ha bizonytalan vagy inkább ne, vagy kis mennyiségen teszteld.

2010. dec. 9. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
50%

Ha egy tányérba rakod, tejjel (egy tábla csokihoz kb egy dl tej), jó forróra, akkor utána kevergetni kell pár percig, és tökéletes lesz

ha többet kevergeteg és többet vársz, egyre keményebb lesz, az elején egész folyós, így tetszés szerinti állagban használhatod. De nagyon finom magában, melegem, olvadtan is ezzel a technikával :)

Gőz felett lehet esetleg vajjal, és kevés cukorral ha keserű csoki, folyamatosan kevergetve, esetleg tűzön, szintén vajjal, erőteljesebben kevergetve. Mindhárom beválik nálam, a mikulás pedig tökéletes, vagy bármilyen sima táblás csoki, érdekességként ízesített csokikat is ki lehet próbálni. A törtmogyorós és a boci sztracsi csoki nagyon jó, és különleges :) A bevonót nem is szeretem, mindig ebből lesz a máz, és mindig egy kicsivel több készül, hogy legyen mit eszegetni utána :)

2010. dec. 9. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
35%
Az tábla csokihoz 1 dl tejjel olyan krémes állagú esz kevergetés után, ha sűrűbbet akarsz, akkor kevesebbet, ha hígabbat akkor többet is lehet tenni persze.
2010. dec. 9. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem inni szeretnék, hanem bevonni vele a gyólyócskákat. Akkor is megcsinálhatom tejjel ha gőz fölött megolvasztom?
2010. dec. 10. 00:47
 16/24 anonim válasza:
100%

Szia!

én nem értem, hogy hogy víz gőz fölött nem olvadt fel a csoki és nem lett folyékony állagú?

tej nélkül meg minden nélkül is fel kéne olvadnia ....

2010. dec. 10. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy margarint vagy vajat szoktak hozzá tenni!
2010. dec. 10. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim válasza:

09:09 :

úgy is lehet, én pl sokszor sütök brownie-t, ahhoz is úgy kell, hogy az étcsokit vajjal olvasztom meg vízgőz fölött, de a fehércsokis változatnál csak a csokit önmagában kell olvasztani. pillanatok alatt felolvad, cseppfolyóssá, nem ég le, meg semmi... ezért sem értem, hol itt a probléma ... ???

2010. dec. 10. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
Én is elszoktam használni a csokimikulást,csokinyulat stb!Gőz felett megolvasztom és annyi olajat teszek bele míg kellő folyékony nem lesz,nekem jó szokott lenni,de van amikor pici csomók vannak benne akkor átszűröm,mert úgy szebb lesz:)
2010. dec. 10. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:

egyszerű a megoldás a mikulás csoki nem bevonásra való, nem minőségi és az esetek többségében csomós marad, nem olvad fel, mivel ez már kezelt csoki, persze vannak szerencsés kivételek

és az is lehet probléma, hogy vizes lett a csokid, vagyis gőzölés közben nedvességet kapott, gőzölés közben ügyelj arra, hogy ne érje a víz

2010. dec. 10. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!