Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül az igazán szaftos...

Hogy készül az igazán szaftos és finom pörkölt?

Figyelt kérdés
2009. febr. 13. 14:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szokott itt válaszolgatni egy igazi szakács, ha erre jár, biztosan lesznek tippjei.


Nálam úgy lesz szaftos, hogy sok-sok vöröshagymát teszek alá, és dobok hozzá egy paprikát meg egy paradicsomot is. (Fokhagymagerezdet, köményt nem mindenki tesz hozzá- én picit szoktam).

Miután a jó sok hagymán megpirítottam kicsit pirospaprikástul, lefedve, nagyon lassú tűzön hagyom van, hogy 2-3 órát is.

Sok szaftja lesz így és szeretjük.

2009. febr. 13. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintentem akkor lesz jó szaftos, ha sok hagymát teszel bele, valamint figyelek rá hogy amikor a húst bele rakod, akkor "pörkölődjön" is, legyen egy kis pörzsanyag a husin, ne csak párolódjon.

Vagy teljes receptre vagy kíváncsi?

2009. febr. 13. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Márnmint figyelj rá. :))
2009. febr. 13. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi nektek, nem a recept, csak praktikák érdekelnek, hogy esetleg mitől dobhatnám fel. Ki csinálja kicsit másképp mint én.
2009. febr. 13. 14:42
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
Nyomhatsz bele pirosaranyat vagy kis gulyáskrémet is, attól is sűrűsödik a szaftja.
2009. febr. 13. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Ó igen pirosaanyat én is szoktam... nekem még azzal van a bajom hogy ott van 2 órát a gázon és még mindig rágós, ti melegvízzel engeditek fel?
2009. febr. 13. 16:01
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha sertészsírban és nem olajban a dínszteled a hagymát akkor lesz a legszaftosabb, és a lepirosabb is, mert az vesziát a pirospaprika színét , zamatát leginkább!

és fedő alatt kell főzni, kis lángon. egy paprika és egy érett paradicsom mindenképpen megy bele!

2009. febr. 13. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
93%

Rágós, két óra főzés után?? válts hentest! :-DD


Nem mindegy ám, milyen idős állat húsa fő! egyébként a marhapörkölthöz több idő kell, akár 3 órahossza is, és mindig apránkét kell pótolni pici vizet, soha nem szabad nyakon önteni, az elején pláne nem!

2009. febr. 13. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
Nekem attól lesz jó szaftos, hogy a húsit sok vöröshagymával dinsztelem :)
2009. febr. 13. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Magyar Elek szakácskönyvében olvastam, hogy sertéspörköltbe lehet 2 dl tejfölt tenni. Kipróbáltam és isteni.
2009. febr. 13. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!