Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit változtassak a Túrósbatyu...

Mit változtassak a Túrósbatyu receptemen?

Figyelt kérdés
Ma sütöttem először és a tészta nem elég édes és kicsit kemény is lett. Már nyersen sem volt olyan igazi lágy kelttészta. Mit változtassak a recepten? 50 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 1mk só, 1 élesztő,3ek cukor, 2 dl tej, 1 tojássárgája. Tejet raktam még hozzá gyúráskor is.
2011. ápr. 6. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
én 50 dkg liszthez 1 dl olajat teszek, és kb. 3 dl langyos tejet, 4 evőkanál cukrot, 2 cs. vaníliás cukrot, egy csipet sót, 1 tojássárgáját, és néha adok hozzá reszelt citromhéjat is. Jól kidagasztom, 1 órát kelesztem meleg helyen. Nekem mindig finom puha a tésztája. 180 fokon sütöm kb. 30 percig.
2011. ápr. 6. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legközelebb így fogom.
2011. ápr. 6. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Kihagytam a fél kocka (2-2,5 dkg) friss élesztőt a receptből.
2011. ápr. 6. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Tessék leírni most már a töltelék receptjét is! :) Köszönöm! :)
2011. ápr. 6. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Töltelék: 25 dkg áttört túró, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál búzadara, 1 egész tojás villával kissé elverve. Mindent alaposan összekeverünk, és hagyjuk pihenni 15-20 percet a hűtőben. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kockákra vágjuk, mindegyikre egy kanál tölteléket teszünk, és batyuvá formázzuk. A tetejét jól csipkedjük össze, hogy sütés közben ne akarjon kimászni a túró belőle. A tésztából megmaradt tojásfehérjét villával felverjük (nem kell keményre, csak hogy ne legyen nyúlós, hanem kicsit habos), és megkenjük vele a batyuk tetejét. Mehet a sütőbe.
2011. ápr. 6. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm, kipróbáljuk! :)
2011. ápr. 7. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
A tegnap 15:09-es válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy nem mindig teszek a töltelékbe tejfölt, hanem a tojássárgáját belekeverem a túróba, hozzáadom a búzadarát, cukrot, vaníliát, citromhéjat, végül óvatosan beleforgatom a keményre felvert tojásfehérjét. Így is nagyon finom, laza, habos lesz a töltelék, és nem kell hozzá tejföl (nem mindig van otthon tejfölöm, de ha van is, feleslegesen nem bontom fel, mert nem biztos, hogy a maradékot pár napon belül felhasználom). Lehet bele mazsolát, vagy pár szem magozott meggyet is keverni.
2011. ápr. 7. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!