Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki mondana erről véleményt?

Valaki mondana erről véleményt?

Figyelt kérdés

az apróra vágott szalonnát a kockára vágott vöröshagymával együtt feltesszük a tűzre. egy

kevés vajat hozzáadunk, hogy szép alapja legyen a sütésnek. a vastagkolbászt apró cafatokra szakítjuk, vagy vágjuk fel minél kisebb darabokra és ha már pirul a szalonna akkor adjuk hozzá azt is. eközben a krumplit vágjuk fel 1 cm-es darabokra. ha a kolbászon már látjuk, hogy megkapta a tűz, akkor beletehetjük a krumplit, sózzuk, majd tegyünk hozzá gyömbér-fűszerport ízlés szerint. felöntjük egy kevés vízzel (a burgonya darabokat épphogy elfedje), bőségesen paprikázzuk, majd alacsony lángon hagyjuk főni lefedve. közben elkőszítjük a tojást. 1 közepes burgonyához 2 tojást szoktam társítani, ez egy embernyi bőséges adag. a 2 tojást paprikakrémmel (teáskanálnyi), fokhagymakrémmel (szintén), és ketchuppal (megint) szoktam elkeverni. felverjük, majd amikor az alap már elfőtte a levét, és a krumpli megpuhult (értelemszerűen ha nem puha még akkor teszünk hozzá vizet), akkor hozzáadjuk a tojás alapot, és lángról lekapcsolva megsütjük.


2011. máj. 4. 16:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Finom szerintem, nekem csak a gyömbérpor fura benne,mert az egész inkább magyaros jellegű.de jelzem, ettől még szuper lehet.
2011. máj. 4. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
Jól hangzik. Csak a gyömbért nem tudom hová tenni én sem. De lehet, hogy feldobja. Én inkább köménnyel tudnám elképzelni.
2011. máj. 4. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
a gyömbér megvallom őszintén, csak extrának van benne, mert ez van legelöl a polcon. már csináltam anélkül is, nem sokat változtat az összképen :)
2011. máj. 4. 17:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!