Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok olyan sütemény receptj...

Írnátok olyan sütemény receptjét, amit nem kell sütni?

Figyelt kérdés
Hétvégén olyan buliba megyek, ahova egy tál süti a belépő, de ebben a melegben én be nem kapcsolom a sütőt, az egyszer biztos!
2011. júl. 14. 13:18
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

RAFAELLA SZELET



Hozzávalók:

1,5 dl víz

20 dkg cukor

25 dkg margarin

20 dkg kókuszreszelék

20 dkg apró kockákra vágott zselés cukor

1 vaníliás cukor

18 dkg tejpor

3-4 kanál darált keksz

5 dkg főzőcsokoládé

2 db. ostyalap (Nálunk 2 pár van egy csomagolásban, vagyis 4 db.)



Elkészítés:

A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint is hogy elolvadjon. Levesszük a tűzről és még melegen hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elkeverjük, és mindjárt langyosan megtöltjük az ostyalapokat. Felolvasztjuk a csokoládét és meglocsoljuk az ostya rudakat.

2011. júl. 14. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

KEKSZES ROLÁD


Hozzávalók:

Fél kg darált keksz

25 dkg zselés cukor

30 dkg porcukor

15 db Banáncsoki

1 db narancs leve

Víz

30 dkg darált dió

1 db kocka margarin (25 dkg)

2 dl habtejszín

10 dkg csokoládé.


Elkészítés:

Minden hozzávalót összegyúrunk a tejszínen és banáncsokin kívül. Alufóliákon téglalap alakúra formáljuk, és három részre osztjuk. Egyenként szétterítjük téglalap alakúra. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és elsimítjuk a lapokon, majd ráültetjük a banáncsokikat. Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni, végül leöntjük csokimázzal.

2011. júl. 14. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

KARAMELLÁS SPORT SZELET


Hozzávalók:

1 csomag szögletes háztartási keksz

Áztatáshoz:

1,5 dl tej

2 evőkanál cukor

Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)

(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)

Krém:

3 csomag főzős karamellás pudingpor

1 liter tej

0,5 l Hulala tejszín

4 nagy „Sport szelet” csokoládé.



Elkészítés:

A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.

A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.

A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.

A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.

(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!

2011. júl. 14. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Kekszes - banáncsokis őzgerinc


Hozzávalók: 30 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg zselécukor, narancslé ( kb. 1 dl ), 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 15 dkg darált dió (én szeletelt mandulát használtam)


A zselécukrot negyedekre vágtam és a hozzávalókat összegyúrtam annyi narancslével, hogy formázható, gyúrható masszát kapjunk. Én őzgerincformában készítettem úgy, hogy folpackkal kibéleltem, a massza felét belenyomkodtam, erre pakoltam a banáncsokit és befedtem a massza másik felével. Készülhet úgy is, hogy szalámit sodrunk belőle úgy, hogy a felét a tálca aljára tesszük, kirakjuk hosszában babáncsokival, majd rányomkudjuk a tészta másik felét.


Hűtőbe tesszük pihentetni, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk. Pár óra múlva szépen lehet szeletelni.


Megjegyzés : Pontosan egy őzgerincformába való recept. Az őzgerincformám mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. Ha nem csak sima zselécukorral készíted, hanem banáncsokit is használsz, akkor a zselécukorból 20 dkg kell, a banáncsokiból ( banános zselé ) kb. 10 dkg.

2011. júl. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Sport szelet



Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma


A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.

Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.

2011. júl. 14. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Túró rudi - házilag elkészítve


Hozzávalók : 0.5 kg túró, 2 vaniliás cukor, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 citrom héja reszelve,1 kis tejföl, 3 teás k.zselatin


A csokimázhoz : 10 dkg tortabevonó, 10 dkg vaj vagy margarin


Elkészítés :


A túrót egy nagyobb szűrőn áttöröm és jól összekeverem az összes hozzávalókkal a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl.vizzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát a folpakba rakosgatom, és vékony rudakba szorosan betekerem. A két végét jó becsavaron. Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom. Másnap a csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom,és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom, az előzőleg kicsomagolt és feldarabolt masszát. Érdemes egy rácsra kiszedni,hogy le tudjon csorogni a felesleges csoki. Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.

2011. júl. 14. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Túrókrémmel töltött keksztekercs


0,5o kg darált keksz

15 dkg baracklekvár

2 e.kanál kakaó

kb. 0,5 dl rum

2 narancs

25 dkg cukor

2o dkg vaj

2 cs. vaniliás cukor

20 dkg túró

5-10 dkg kókuszreszelék


A vajat a cukorral, vaniliás cukorral és egy narancs lereszelt héjával habosra keverjük.

A darált kekszet összekeverjük a kakaóval, lekvárral, rummal és a narancsok levével.

A habosított cukros vaj felét a kekszes masszához, másik felét a túróhoz adjuk.

Ha a kekszes tésztánk nem elég "gyúrható" tehetünk még hozzá narancslevet, majd két részre osztjuk, és mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt kókusszal megszórt fólián a legkönnyebb csinálni.

Megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük, kókusszal megszórjuk és hűtőbe tesszük.

Jól lehűtve szeleteljük.

2011. júl. 14. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Zserbógombóc :


Hozzávalók:


15 dkg aszalt sárgabarack

15 dkg darált dió

2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum

1 ek víz

2 ek porcukor

1 ek. baracklekvár

fél tk rumaroma/rum


A csoki bevonathoz:

15 dkg ét tortabevonó/étcsoki

1 tk olaj


A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd kb. 1 órára a hütőbe tesszük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. A lehűtött gombócokat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és visszatesszük a hütőbe dermedni.

2011. júl. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Almás-vaníliás szelet


Hozzávalók:


1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.


A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.


Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.


Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.

2011. júl. 14. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Csokoládés szalámi


Hozzávalók :


25 dkg margarin

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg kakaópor

20 dkg porcukor

5 dkg zselés cukor

10 dkg mazsola

15 dkg darált dió

25 dkg háztartási keksz


Elkészítése:


A háztartási kekszet durván ledaráljuk, a zselés cukrot apró kockákra vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kekszet, a diót, a mazsolát, a zselés kockákat és a kakaóport. Jól összekeverjük, szalámit formázunk belőle, kókuszreszelékben meghempergetjük, becsavarjuk alufóliába és hűtőbe tesszük. A hideg süteményt kb. egy centiméter széles szeletekre vágjuk.

2011. júl. 14. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!