Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinalni sajtkreml...

Hogyan kell csinalni sajtkremlevest? Regota szeretnek, de nem igazan tetszenek a receptek amiket talälok! Gyors es egyszerü recept?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 14:18
 1/5 A kérdező kommentje:
es persze finom is legyen
2009. ápr. 29. 14:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

én mindig ez a recept szerint csinálom és nagyon ízlik az egész családnak :


Hozzávalók:

kb 10 dkg vaj,

kb 1/2 l tej,

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

2 evőkanál liszt,

só, bors, szerecsendió,

sajt kb. 10-15 dkg.


Elkészítés:

A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, ezzel alaposan elkeverjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, só, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.


Tanácsok:

Készíthetjük Trappista sajtból, de választhatunk sovány sajtot is, akkor fogyókúrába is beilleszthetjük ezt a receptet.


Elkészítési idő: 20 perc

2009. ápr. 29. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. ápr. 29. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy fél vajból, 2 evőkanál olajból és 2 evőkanál lisztből világos rántást készítek. 2 zúzott fokhagymát szórok bele, majd felengedem 1 liter húslével, vagy sima vízzel, de akkor teszek bele egy húsleves kockát is. Teszek bele még fél liter tejet, vagy felesben tejet, tejszínt, pici fehér borsot, 2 db kempingsajtot, 10 dkg bármilyen reszelt sajtot és egy icippici parmezánt is. Amikor felforr, utánasózok ha kell, majd megszórom friss vágott petrezselyemmel, snidlinggel.

Vajon pirított fokhagymás zsemlekockával, reszelt sajttal tálalom.


Nálunk ez vált be, imádja a család.

2009. máj. 2. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Leveskockából csinálj levest.Amikor készen van,szórj bele jó sok reszelt sajtot/többféléből még jobb/,lassú tüzön még kicsit főzd,állandóan kevergetve. Tálalásnál szórd meg snidlinggel,és tegyél mellé levesbetétet is. Finom,gyors.
2009. máj. 8. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!