Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A paradicsomlevest fel kell...

A paradicsomlevest fel kell hígítani vízzel?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok a konyhában. Paradicsomlevest szeretnék főzni. Könyv nem írja,hogy fel kellene,de szerintem ez így túl sűrű, a fél literes a doboz.
2011. okt. 11. 18:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sok függ a rántástól is, amit csináltál. Ha úgy érzed, hogy inkább mártás, mint leves, nyugodtan hígítsd meg, forrald fel, nézd meg, ezek után a sava is jó-e, vagy utána kell sózni.
2011. okt. 11. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Hígítottam rajta egy kicsit. Sózni? Ez új. A könyv azt írja cukrozni kell,ízlés szerint.. :)
2011. okt. 11. 18:38
 3/14 Yarra válasza:
Nekem annak idején anyukám azt mondta 2x annyi vízzel hígítsam a paradicsomlevest, de én sűrűbbre szeretem, maximum ugyanannyi víz mint paradicsomlé, vagy még kevesebb. Rántást nem teszek rá, mi úgy szeretjük.
2011. okt. 11. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 Yarra válasza:
Ja, én mi sem cukrozzuk hanem sózzuk ha kell, mint az előttem szóló, úgy olyan fincsi savanykás.
2011. okt. 11. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Fel kell higítani,berántani, egy pici só kell bele,és cukor. Anélkül nagyon savanyú,vad íze van.
2011. okt. 11. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Első válaszoló: sózni és természetesen cukrozni szoktam.
2011. okt. 11. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

én a pirospaprikás rántással kezdem. felöntöm a hideg paradicsomlével, persze apránként csomómentesre.

elkezdem összefőzni, és akkor látom, mennyi vizet kíván még.

fél literes dobozosnál általában még kétszer annyi vizet teszek hozzá, mert az koncentrátum.

a házi paradicsomlé megint más, azt nemnagyon kell higítani.

belefőzök egy hagymát, egy kis zellerzöldet, amit a végén kidobok.

sózom és cukrozom is.

2011. okt. 11. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen..

És ha már ilyen aranyosak vagytok: eláruljátok nekem,hogy miért ragad össze a lebbencstésztám,amikor galaburgyit készítek? Kétszer próbáltam,1szer sem sikerült. Pedig az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel.. Tanács?

2011. okt. 11. 19:11
 9/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Mindent értek, csak a "galaburgyit" nem. Gondolom, "tájszóval" hívtok így valami kaját. Másik neve?

2011. okt. 11. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
valami slambucféle lehet, ha lebbencstésztából van.
2011. okt. 11. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!