Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sult csirkemell es rizs melle...

Sult csirkemell es rizs melle milyen martast/ragut keszithetnek? :S Akar paradicsomos, tejfoles-fokhagymas stb.

Figyelt kérdés
Koszonom elore is!
2011. nov. 30. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Tárkonyos tejszines,
2011. nov. 30. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
huu az kicsit bonyolultnak hangzik nekem. :S :)
2011. nov. 30. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem bonyolult.


A száritott tárkonyt beáztatod citromlébe. a 2dl főző tejszin kell. Majd kevés lisztet ,vagy keményitőt kikeversz kevés vizzel. Ehez hozzá öntöd a tárkonyt a citromlével majd bele a tejszint fel forralod és kész..

Ha nem elég pikáns akkor még tehetsz bele citrom levet...

2011. nov. 30. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

tejszínes gombamártás is egyszerű. kis fej hagymát párolsz zsiradékon, rádobsz kb 30 deka szeletelt gombát, sózod és puhára párolod. leszórod két ek. liszttel, és egy kis hidegvízzel szószosra kevered. azuán teszel rá két deci főzőtejszínt vagy tejfölt, és mártás sűrűségűre

keverve átforralod kicsit.egy kis bors, mustár is mehet bele, akkor finom pikáns lesz a gombamártás.

2011. nov. 30. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha valami extra kell, akkor ezt merem ajánlani. Nem bonyolult, kicsit meglepő, de finom:

Keverj össze majonézt, sárgabarack lekvárt és curry port. Finom, merész, keleties mártogatós szószt kapsz. Apukám is szereti, pedig 70 felé jár, és a tradicionális magyar ételeket kedveli...de ez még neki is bejött.

(Ha ódzkódsz tőle, akkor először egy kicsit készíts, sa ízlik, akkor állj neki nagyobb mennyiségben.)

2011. nov. 30. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Én a fokhagymás-tejfölös

A sajt-mártás, esetleg

Gombás-tejfölös


Csinálnék több félét, ki mit kér.

2011. nov. 30. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkinek!! a tejfoles-fokhagymas az csak siman a tejfol es a fokhagyma osszekeverve, igaz? a gombasat tudom mar :), a sajtosrol fogalmam nincs. :S
2011. nov. 30. 13:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Zsírt (olajat) melegítesz. Én a tejfölbe kavarom bele a lisztet, őrölt borsot, a marék zúzott fokhagymát, ezt öntöm bele a zsírba a láng fölött, hideg vízzel hígítom állandó kavarás mellett. (minél több a liszt a tejfölbe, ill. minél tovább "főzöd", annál több vizet igényel, és így tudod a mennyiséget növelni)


Ha a tejfölből a fokhagymát kihagyod (de lehet, hogy azzal együtt) és a felengedés után, főzés közben a reszelt sajtot kavarod bele, akkor lesz a sajtos.


De a sajtoshoz ha veszel 1 csomag sajtkrém-levesport, és fele annyi vizzel teszed fel, mint ami a zacsira van írva, és minél tovább főzöd, annál inkább besűrűsödik, vizet adagolva hozzá lehet szaporítani.

2011. nov. 30. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!