Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halételek "kezdőknek"? Mivel...

Halételek "kezdőknek"? Mivel érdemes kezdeni a halfogyasztást?

Figyelt kérdés

A párommal soha nem ettünk halat régen, ez valahogy kimaradt az életünkből.

Most kitaláltuk hogy egészségesebben étkezünk, kezdtük egy sima de márkás (tehát 100%-os) mirelit halrúddal.


Hát, rosszul lettünk tőle, nagyon távol áll tőlünk ez az ízvilág.

Mégis adnánk még egy esélyt a dolognak, milyen halételeket tudnátok ajánlani, amiben nem ennyire meghatározó a hal íze?


2012. febr. 8. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne panírozott halat, halrudat vegyél, hanem a nyers haltörzset. Pl. harcsát, vagy szálkamentes tengeri haltörzset.

Azt még átkapargatod, főleg a belsejét, majd kb. 2-3 cm szélesre felszeled, besózod. Hagyd, hogy alaposan átjárja a só. Majd panírozd be (=rántsd ki). Sült krumplival + tartárral egyétek. Ha ez sem ízlik, szóljatok, és megyek. :)))


De az is jó kezdésnek, ha találtok egy olyan "kisvendéglőt", ahol jófajta halászlét főznek, és először azt kóstoljátok meg. Utána ugyanott kértek egy adag rántott halat. Ha ezek után sem jön be, akkor nem kell vele erőlködni. Nem mindenki szereti a halat.

2012. febr. 8. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
akkor kevésbé halizű hallal próbálkozzatok előbb. Ilyen pl a süllő/fogas, bár ez drága. Olcsóbb verzió lehet a pangasius (bár sokan előítéletekkel vannak ezzel kapcsolatban a tartása miatt), ebből jó kis "harcsapaprikást" túróscsuszával, naggggggyon finom.
2012. febr. 8. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!

Kipróbálok akkor mindent amit írtatok, ha nem jön be, akkor inkább másképpen reformálom meg az étkezést. Azért annak sincs értelme hogy magunkba tömjük, amit nem szeretünk :)

2012. febr. 8. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Látszólag nem tűnik olcsónak,de valójában 2 embernek elég,laktató és nagyon finom és borzasztóan egyszerű: LIDL-ben vagy ALDI-ban lehet kapni 250 grammos fagyasztott vadlazac(vagy csak sima lazac) filét.2 db szép,szálka és bőr és zsírmentes halfilé van benne nylonban lefóliázva.Még fagyott állapotban egy-egy szeletet külön 2 réteg alufóliába csomagolj be úgy,hogy a fólia közepére teszel egy kevés teavajat,erre a fagyott halat,erre ismét egy szeletke teavajat,só,feketebors.CSomagold be úgy,hogy függőlegesen legyen a fólia minden irányból,a tetejét tekerd össze, de maradjon légrés a hal meg a fólia között.Sütőben erősebb fokozaton süsd meg-én 3/4 órán át szoktam-eddigre alaposan mepárolódott a saját szaftjában,és általában minden lé eltűnt alóla,esetleg egy kis olvadt vaj lehet alatta.Ez az alap, ízlés szerinti körettel és mártással ki lehet próbálni.Nem halízű,nagyon jó állagú,nem kell utána órákig takarítani a tepsit és a sütőt,nem lesz halszag a lakásban,amíg sül, sokminden mást is lehet csinálni,ezért számomra ez az ideális halétel.Egy doboz 1000 ft,de összevetve az eddigi rossz tapasztalataitokkal,biztos vagyok benne,hogy azt fogod gondolni,hogy nagyon megéri.

Egyébként én sem vagyok halevő,sajnos az egész állattól kellően undorodom is,ha bőre és feje stb is van.A "márkás" halrudak sajnos ugyanolyan hulladékból készülnek,mint a név nélküliek,én ilyent nem vennék,főleg azért,mert ráadásul olajban kell őket kisütni,úgyhogy az egészséges étel fogalmától szerintem nagyon messze van.

2012. febr. 8. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is a pangasiust tudom javalsolni, bár valóban, mire megkedvelték az emberek, jött az ellenhadjárat ellene...

édesvizi, nincs az a durva halszaga/íze, rántva , paprikásnak a legjobb választás. mivel egyedileg van fagyasztva, először a jégpáncélt kell megtörni rajta, majd, ha már a jég enged, óvatosan lefejteni. nem jó ha a jeget hagyjuk teljesen leolvadni, mert ázik benne a halhús.

szóval, ha megszabadítottuk a jégtől, eltávolítjuk a szélein lévő esetleges zsíros szegélyrészeket, rántani való darabokra szabjuk és hagyományosan panírozva kirántjuk. majonézes krumplival nagyon finom ebéd/vacsora.

harcsapaprikásnak is kitűnő, akkor egy dús pörköltalapra

tesszük a felkockácott halhúst, és pár percig együtt főzzük lassú tűzön.az első, még nyers keverés után már csak rázogatjuk a lábast, ne törjük össze a halat.

tejfölözve, túróscsuszával tálalva igazán nagyon finom étel lesz belőle.

ki kell próbálni, utána lehet véleményezni:))

2012. febr. 9. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!