Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyors kérdés: meggyszósz...

Gyors kérdés: meggyszósz kontra cseresznyeszósz? És levében?

Figyelt kérdés
Egyrészt: öcsém meggybefőtt helyett cseresznyebefőttet vett, mert nem volt meggy, pedig mondtam, ha nincs befőtt, vegyen fagyasztottat. Mindegy, szóval ez a helyzet. Lehet belőle ugyanúgy "meggyszószt" csinálni? Ami akkor nyilván cseresznyeszósz... másik kérdés: vízben kell megfőzni a recept szerint, de ugye a befőttes cseresznyének saját leve van. Akár abban is megfőzhetem, ha megfűszerezem? Vagy inkább ne kísérletezzek? Most kezdem, légyszi valaki egy gyors segítséget. Köszi előre is. :))

2012. máj. 9. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát a meggyszósz savanykás, a cseresznye meg édes. Szerintem tegyél hozzá fűszereket, vízben főzd meg, és ne tegyél bele cukrot, akkor se, ha a recept azt írja! A végén tegyél bele apránként egy kis citromlevet, kóstolgatva!

(Ha a saját levében főzöd, nagyon édes lesz!)

2012. máj. 9. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
olyan nem lesz mint a meggy, mert annak sajátos aromája van. a cseri csak édes. kis citromhéjjal, citromlével, fahéjjal fűszerezheted, hogy ne legyen olyan édes. tényleg, ahogy írták mérsékelten cukrozd.persze a levét is használd fel.
2012. máj. 9. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Finom a cseresznye szósz is. Hogy egy kicsit savanykásabbá tedd, tegyél bele egy kis citrom héjat, és citrom levet. Egyébként úgy készítsd el, mint a meggy szószt. Én vaniliás pudinggal, vagy puncs pudinggal szoktam behabarni.
2012. máj. 9. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A cseresznye nem savanykás, de ettöl függetlenül lehet belöle mártást késziteni.


Külön fözni nem igazán kell, mert a befött nem nyers, elég ha a levében felforralod.


Ha a savanykás izt szeretnél, akkor tegyél bele kevés citromlevet.

2012. máj. 9. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, sokat segítettetek. :))


Húú, elmondom, mi volt. Eszméletlen jó lett a "meggyszósz", de kajak. Főztem a saját levében, adtam hozzá fahéjat és szegfűt, meg citromnak a levét (valódit), ahogy mondtátok, aztán csináltam habarást (életemben először, mert eddig mindent rántottam) liszttel és tejföllel és azt kevergettem bele fokozatosan. Cukor nem is kellett bele, szóval még így egészséges is lett. :)) Ja és csináltam hozzá olyan krumplipürét, hogy nem mixerrel dolgoztam össze a krumplit, hanem csak simán törővel, vajjal, tejföllel, kis sóval és borssal, vágtam hozzá sonkacsíkokat, belekevertem, ment bele még majoranna, belevertem 2 tojást és mmmm valami nagyon jó lett. :))) Ja meg főztem hozzá tojást, ami inkább lágy volt, mint kemény, de valahogy passzolt hozzá. Köszi még egyszer a válaszokat, ettem egy nagyon finomat. :))))

2012. máj. 9. 18:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Jaj helyesbítek, nem szegfűt, hanem szegfűszeget... nem ugyanaz. :DD
2012. máj. 9. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Gratula, és váljék egészségedre! nagyon ügyes vagy, finomat kreáltál:)
2012. máj. 9. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
értettük:))
2012. máj. 9. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!