Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen zsiradékal főztök...

Milyen zsiradékal főztök olaj, kókusz zsir kacsa-liba vagy sima zsir estleg vaj?

Figyelt kérdés
2012. szept. 28. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Napraforgó és olíva olaj
2012. szept. 28. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Napraforgóolaj, vaj, olívaolaj, kacsazsír.

Mihez mit.

2012. szept. 28. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

napraforgó,oliva,libazsír,vaj

Jah igen nálam is mikor mit..

2012. szept. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Leginkább kacsazsír, néha vaj, mikor bő olaj kell, akkor napraforgó.
2012. szept. 28. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Én rántáshoz, tészta főzővízbe, hús kisütéséhez, sültkrumplihoz stb. olajat használok.

Pörökölt alá, egyéb ilyen hagymásan induló alá zsírt rakok.

Múltkor vettem kókuszzsírt, Sparban fehér vödörben. Kb. 1800Ft volt, szóval nem olcsó kicsit sem. Nagyon megszaglászva nyers kókuszhús illata van, de sütés-főzésnél abszolút semleges, semmi gyanúsat nem lehet észrevenni rajta (pl. olajra finnyás ősök sem vették észre, hogy egészséges kaját kaptak).

Olivaolajat salátákba használok, illetve kenyérsütésnél, ha kell bele olaj (pl. mediterrán kenyér).

Süteményeknél kizárólag vajat használok, abból is laktózmentes vajat, mert laktózérzékeny vagyok. Margarinokat abszolút nem használok, akármilyen is az összetétele.

Ja, zsírból sertészsír. Semmi extra, bolti. Egyelőre nincs kapacitásom nézni, hogy abból is valami jobb fajta legyen, de rajta vagyok az ügyön.

2012. szept. 28. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Csak zsírral. Csak a salátákhoz használok olajat, vagy ha bő zsiradékban kell sütni valamit.

A zsírral készült ízre is jobb, és egészségesebb is mindenféle olajnál. Csak nem kell az ételnek zsírban úszni.

2012. szept. 28. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Csak disznózsírral. kivétel a paprikásléiszte sütött hal, azt olajban sütöm, mert jobban átsül, ropogósabb lesz.

oliva olajat salátékra használok, azt is módjával.

2012. szept. 28. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindennel.Szoktunk olíva olajat,napraforgó olajat,zsír,vaj.
2012. szept. 30. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Szinte mindennel, mit mivel.

Sertészsír, olaj, sütőmargarin, sima margarin

2012. szept. 30. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Olajjal!
2012. okt. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!