Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombából és csirkemell filéből...

Gombából és csirkemell filéből milyen ételt készíthetnék?

Figyelt kérdés

2012. nov. 7. 12:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Csirkemell tejszínes gombaszósszal, rizzsel vagy krumplipürével.
2012. nov. 7. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 bumbi02 ***** válasza:

1. Tejszínes gombás csirketokány.

Megdinszteled a hagymát kevés olajon, hozzáadjuk a szeletelt gombát, kicsit lepirítjuk azt is sóval, borssal, kakukkfűvel, kevés tárkonnyal, és végül a csíkokra szelt csirkemellet beledobjuk. Mikor már megpuhult a csirkemell (nem kell neki túl sok idő), kevés tejszínnel dúsítjuk. (akik "magyarosabban" szeretik, azok tejföllel behabarják:)) Tésztával, nokedlivel tökéletes.


2. Gombával-sajttal töltött csirkemell.

A gombát sóval lepirítod kevés zsiradékon (vajon ), és sajttal (füstölt sajttal igazi) gombával betöltöd a kiklopfolt csirkemellet, majd panírozod, és kirántod.


3. Csirkemellet roston megsütöd, mind két oldalát. (természetesen sóval, borssal fűszerezzük), készítesz egy sajtos besamell mártást (besamell mártásba reszelt sajt), csirkemell tetejére a cikkekre szelt gomba, arra a besamell, és tetejére egy kis reszelt sajt, és így be a sütőbe. (nagyjából mint a Dubarry szelet, csak karfiol helyett gombával). Rizzsel finom:)


4. A csirkemellet sóval-borssal fűszerezed, roston megsütöd, és ehhez egy gombaragut készítesz: cikkekre (vagy szeletekre, ízlés kérdése) szelt gombát kevés zsiradékon megpárolod (pl vajon) , sóval borssal, kevés kakukkfűvel fűszerezed, és felöntöd kevés tejszínnel, hogy mártás sűrűségű legyen. (ha akad, akkor tejszín helyett egy kanál mascarpone sajtot tegyél a gombához, és ha nem elég híg, akkor tegyél csak hozzá tejszínt).

2012. nov. 7. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
rántott gomba, rántott csirkemell,
2012. nov. 7. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Linkelek egy két receptet hozzá:


[link]


De még nézz körül ezen az oldalon, hátha más milyet is találsz ami neked tetszik! :)

2012. nov. 7. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Hú, azt nem írtam, hogy a tejtermékek nem játszanak sajnos. :o(

Rántottan meg épp egy hete volt.

Valami pirított hagymás verzión gondolkodom. Csak nem tudom, hogy kéne...

2012. nov. 7. 13:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket, nem tudtam, hogy így is lehet itt szűkíteni a találatokat... :o)

Na ebből mazsolázok valamit, aztán maximum kicsit variálom. :o)


Off: Tudjátok hogy hol lehet Hulala-t venni?

Én még nem láttam, pedig jó lenne nagyon!

2012. nov. 7. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a Tescóban vagy Auchanban biztos lehet kapni Hulalát.
2012. nov. 7. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, meg fogom nézni!


Amúgy átböngésztem legalább egy tucat receptet, és végül egy saját kreáció lett belőle. Elég finom. :o)


Hagymát dinszteltem, rádobtam picit fedő alatt a sózott aprózott gombát sok petrezselyemmel. AMikor nagyjából megpuhult, levettem a fedőt, amikor a folyadék elpárolgott rádobtam a csirkemellfilét apró kockákban, amit előtte szárnyas fűszerkeverékbe forgattam. (Kis paradicsomos fűszersó is ment) Ahogy megpuhult a husi, el is zártam alatta. Közben főztem egy rizst, majd összekevertem az egészet. Jégsaláta volt hozzá. Nyami. :o)


Ajánlom a múzsáknak!

Szép napot!

2012. nov. 8. 08:36
 9/9 A kérdező kommentje:

Sajnos a Hulala nem növényi. Vagyis nem CSAK növényi, mert tejfehérjét tartalmaz. :o(

(Asszem a laktózérzékenyeknek jó, de nekünk ugrott...)

Azért köszönöm!

2012. nov. 8. 13:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!