Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egészben sült kacsa - mit...

Egészben sült kacsa - mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

Sütöttem most egy egész kacsát. Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja: almát raktam a hasüregbe, két darab burgonyát és egy darab hagymát nagyobb darabokban alá tettem, fehérboros vizet öntöttem alá, a kacsa mindkét oldalát és belsejét is megfűszereztem (só, bors, majoranna) és hagytam így az egészet egy fél, háromnegyed órát. Ezután sütöttem kb 200 fokon 1 óra 15 percet alufólia alatt, majd levettem a fóliát, a sütő levettem olyan 180 fokra, kb 15 percenként kenegettem mézes-fehérboros mártással. Összességében kicsit több mint két órán keresztül sütöttem.

Ez a kacsa nekem nem igazán megsült, hanem megfőtt. Ráadásul egy csomó zsírt kellett leöntenem az utolsó fél órában. Egyáltalán nem lett ropogós, ahogy a legtöbb recept írta. Mit rontottam el, valaki tudja?

A válaszokat előre is köszönöm!



#recept #kacsa #kacsasült #pecsenyekacsa #sült kacsa #kacsa pecsenye #egész kacsa #kacsa recept
2012. nov. 13. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok volt a folyadék alatta. Amikor levetted a fóliát, akkor már csak a belőle kisült zsírral lett volna szabad locsolni.
2012. nov. 13. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, sok a víz. A kacsára kb. semmi víz nem kell, mert rengeteg zsírja sül ki.
2012. nov. 13. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó 10 percben erősebbre kellett volna venni a hőfokot.
2012. nov. 13. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Sok volt alatta a folyadék.
2012. nov. 13. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Amikor a fóiát (födőt) levesszük a husiról, olyankor vesszük alatta nagyobb fokozatra a hőt, hogy attól kezdve mielőtt párologjon el a még benne levő víz és nem fordítva.

Valóban, csak a saját zsírjával kellett volna locsolgatnod, nem egyéb vizes folyadékkal.

Szerintem (ha még nem fogyott el), nyugodtan visszateheted a sütőben, és piríts rajta, minden beborítás nélkül szép piros, ropogósnak kell neki lennie.

Én megpróbálnám!

2012. nov. 14. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 kalmj ***** válasza:
Sajnos minden sütő más. Nem tudom milyen tálban csináltad, de mi rácsot szoktunk a kacsa alá tenni, így jobb marad az íze és nem ragad le. Az hogy kenegetted, nem baj, de ha túl sokszor, akkor nem volt ideje sülni. Hosszabban, esetleg magasabb hőfokon kell pirítani.
2012. nov. 14. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat :) Legközelebb meg próbálom akkor így csinálni, ahogy írtátok :)
2012. nov. 14. 17:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!