Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pacal? Milyenek azok félkész...

Pacal? Milyenek azok félkész fagyasztott pacalok? Kevesebb munka van vele mint a frissel?

Figyelt kérdés

Multikban láttam : Nagyon ennék már ,de még soha nem vettem ilyet : Megfőzni megtudom a simát is . Az is érdekelne ha pl ebből fagyasztotból 3kg szerenék kb mennyit vegyek ? Mert ugye ebből azér gondolom sok víz jön le és össze esik az egész.

Köszönöm


2013. júl. 29. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek az előfőzött, fagyasztott pacalok általában kilós kiszerelésűek, akkor ha 4 csomaggal veszel = ez esetben 4 kg-ot.

Én ezt a fajtát megvártam míg kiengedett, forrásban levő sós vízben főztem kb. bő fél órát-röpke órát. Persze raktam bele babérlevelet, szemes borsot, pár girizd vagy egy fej fokhagymát is.

Majd amikor leszűrés után meghűlt valamennyire, akkor szépen átnéztem, átválogattam, (a gusztustalan db-okat kidobtam), amit kellett átkapartam.


Utána kezeltem úgy, mint főzésre előkészített alapanyag, tehát vöröshagymával, egyebekkel feltettem főni, ahogyan az a nagykönyvben (mifelénk) meg van írva! :)))

2013. júl. 29. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:
86%

Szerintem: felejtős!!!

Okai:

-szeretem látni a nyersanyagot a maga valóságában

-drága, kiengedve jó ha van 70 deka

-egyetlen perccel sem készül el hamarabb, mint a friss

-vékony, mint a függönyrojt

-miután az előfőzött pacalt lehűtik, megedződik, szinte lehetetlen puhára főzni, vékony, híg a szaftja is.

Ha két óra alatt el akarod készíteni, javaslatom:

Alkoholgőzös leheletű sarki hentest némi pálinkával motiváld, hogy friss árut, lehetőleg bendő részt adjon.

Tisztítsd meg az esetleges faggyútól, csíkozd fel ujjnyi darabokra. Egyszer forrald meg néhány percig, majd azon forrón tedd kuktába, tiszta sós vízbe. Egy órát főzd a jelzéstől. A kuktában a víz nem kell, hogy ellepje a pacalt, a gőz teszi a dolgát.

Közben készíts kétszer(háromszor) visszafőzött hagyma alapot, bele mehet a piros paprika is a végén, jól forrald ki. Dobd rá az előfőzött pacalt, sóval, borssal, babérral, majoránnával fűszerezd, a főző vízzel öntögesd fel a kuktából, így nincs ízveszteség.

Forralással sűrítsd be a szaftot.(a pacal nem fog szétfőni)

Puha kenyérrel, savanyúval (krumpli opció) add az éhezők elé.

30-40 deka/fő nyersanyaggal nagyon nem lőhetsz mellé.

2013. júl. 29. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 nyam-nyam ***** válasza:
Előzővel teljesen egyetértek,teljesen igaza van.A másik ok pedig,hogy ezek a csíkozott pacalok nem egyforma idős tehenek pocijai ígyhát lehet,hogy az fele kemény a másik fele szétfő és olyan lesz mintha egyszer megették volna. Azt hiszem holnap pacalt főzök itthon,megkívántam!
2013. aug. 26. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!