Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az jó, ha a tatárbifszteket...

Az jó, ha a tatárbifszteket készen darált marhahúsból készítem?

Figyelt kérdés
A receptekben mindenütt azt írják, hogy vegyek húst és daráljam le. De a mi a helyzet akkor, ha én boltilag darált húst veszek, és abból készítem?
2013. dec. 3. 16:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
A tatárbifszteket eredetileg pácolt bélszínből készítik, legalább kétszer darálva, hogy jól kenhető legyen. Megeshet, hogy amit darálva veszel, abban inak vannak, meg nincs olyan finomra darálva, hogy abból jó minőségű tatárbifszteket készíts. Én nem ajánlom.
2013. dec. 3. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
59%
Nekem teljesen mindegy, hogy miből készíted, és hogyan nevezed, csak finom legyen.
2013. dec. 3. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Én nem vennék boltban darált húst bifsztekhez, hiszen az gyakorlatilag nyers kaja, ki tudja maradt e disznóhús a darálóban. brr
2013. dec. 3. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

Bifszteket csak és kizárólag bélszínből készíts. A bolti darálékba nem tudod, mit daráltak bele, hacsak nem te daráltatod le.

Ha úgy mész oda a henteshez, hogy kérsz x kg bélszínt, és darálja le, akkor oké, egyébként nem. Viszont én még így sem venném meg, hiszen lehet, hogy előtte sertéshúst daráltak a darálón, és kerül bele abból is.

2013. dec. 3. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
82%

Mindig otthon darálom a kiválasztott húsból.Finom darálón háromszor egymás után, közbe mindig elmosva az alkatrészeket. Sok rejtett ín is feltekeredik a késre.

Háromszori darálás után lesz kellemes krémes, kenhető állagú.Bélszínre ugyan nem futja, de fehér/fekete pecsenyéből kitűnő tatárt készítek.

Legalább az elkészítésnek megadom a módját a siker érdekében.

2013. dec. 3. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 doboszoli ***** válasza:
85%

Ne tedd!!! Az előzők miatt.

Nálunk a hetekben volt egy jókora adag, hátszínből készült, a csontból kiváló leves főtt.

A fekete, és fehér pecsenye (kiváló, kevéssé inas comb alkatrészek) is nagyon jók hozzá.

A bélszín aránytalanul drága ezekhez képest, én meghagyom a sznoboknak.(bár nagyon finom)

2013. dec. 3. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
41%

Sosem értettem ki áll neki otthon darálgatni. Hát odamész a henteshez, rámutatsz hogy melyik húst kéred, és ledaráltatod vele 2-szer, 3-szor. Az meg mi az hogy mit darált előtte, hát nem mindegy hogy előtte sertést darált-e vagy sem? Nem tudja befolyásolni az ízét.


Majd még otthon darálgatni, meg takarítani a darálót, arról nem is beszélve, hogy előbb venni kéne hozzá egy darálót is. Hát én nem. Arra való a hentes.

2013. dec. 3. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem az ízét befolyásolja, de a bifsztek gyakorlatilag nyers hús, a marhát meg lehet enni nyersen így napok múlva is, a disznóban meg lehet mindenféle szutyokság, amiktől betegséget kapsz.
2013. dec. 3. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
26%

Ez nem igaz. Semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, ha előtte sertést daráltak benne..


Na de miért lettem lepontozva? Én sem pontozok le azért másokat mert kisnyugdíjas ráérős idejükben otthon darálgatnak. Akkor engem miért kell lepontozni amiért szakemberrel daráltatok?

2013. dec. 4. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
74%
[link] Csak ilyen cukiságot kaphatsz, ez nincs a marhában, de a disznóban lehet.
2013. dec. 4. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!