Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halaszlé olyan műveletlennek...

Halaszlé olyan műveletlennek mint én. Hogyanis csak gyakorlottak figyeljenek!?

Figyelt kérdés
A férjem megkért, hogy idén karácsonyra főzzek neki finom halászlét. Még sosem főztem eddig, ezért beleástam kicsit magam a témába, szóval addig jutottam, hogy a Tiszai paszírozott, többféle halból a Bajai nem paszírozott, kevesebb féle halból és gyufatésztás. A többit lejjebb
2013. dec. 20. 14:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én egyféle halból (pontyból) szokta halászlét főzni, így is mindig finom.

Hal farkát és fejét bepaszírozod, többit belefőzöd a levesbe. Tulajdonképpen csak kellő hagyma, egy zöldpaprika és paradicsom, 1 szem kockacukor és jófajta őrölt pirospaprika kell bele. Én tésztát is szoktam kifőzni, van aki nálunk azzal szereti.

2013. dec. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Aztán a főbb hozzávalók: hal, hagyma, paprika, víz, só

kiegésztők: paradicsom, krumpli, fokhagyma, csípős paprika, cukor, zsír

Ki mit szeret bele.

Aztán alaplébe kell, hagyma, 1 vagy több hal, feje meg farka... van aki már itt sóz, paprikáz halszeletet félretenni sózottan...

Aztán ha szétfőtt kb 1 óra, bele halszelet és kb 15 p és kész, hozzá gyufatészta

Vagy szétfőtt és átpaszírozni visszatenni főzni még jól paprikázni és bele a halszelet és nincs gyufatészta.


Szerintem én szentségtörést fogok elkövetni, passzírozok és gyufatésztázok is...


De itt nem kapni mindenféle halat. és miből mennyit?

Szóval ka kb 8 szelet pontyot fogok venni és kb 5-6l levest szeretnék főzni, akkor mennyi pontyfejet vegyek bele? Lehet külön kapni fejet meg farkat meg ikrát meg tejet.

Szóval mennyi legyen az ikra meg a tej és ezeket mikor kell beletenni? és mennyi legyen a fej meg a farok? a Farkat belepaszírozzam?

És mennyi keszeget vegyek hozzá? vhol azt olvastam a kárász, csuka, busa iszapízt ad.. szóval?

Egyébként sosem pucoltam halat és a szálkát tudom megkülönböztetni a szemétől... szóval nem egyszerű az eset.

2013. dec. 20. 15:07
 3/14 A kérdező kommentje:

Gyufatészta:

1 tojás 10-15 dkg liszt, 1csip só és gyúrás után 1 óra pihi, aztán kinyújt és 10p pihi - ki ne száradjon, felvágni és forró sós vízben kifőzni

Ez így ok?

2013. dec. 20. 15:08
 4/14 anonim ***** válasza:
Én nem vennék szelet pontyot, mert úgy háromszorosába kerül, 2 és fél kilós pontyot vettem, ennek a fejét és a farkát paszírozom bele, a halban volt egy jó nagy adag tej és vettem hozzá egy ikrát.
2013. dec. 20. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
a 2,5 kg halból mennyi szelet jön ki? akkor keresek vkit aki segít pucolni...
2013. dec. 20. 15:54
 6/14 A kérdező kommentje:
és milyen ikrát vettél?
2013. dec. 20. 15:55
 7/14 A kérdező kommentje:
ha élő halat veszek, azt ott "elaltatják" vagy nekem kéne itthon? ha ot elalszik, akkor itthon mennyi ideig áll el a hűtőben?
2013. dec. 20. 15:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Elaltatják, és sok helyen meg is pucolják és felszeletelik ha kéred. Jó sok halszelet lett belőle és elég hatalmas a 2 és fél kilós, 5-6 liter halászlének bőven elég. Ponty ikrát vettem.
2013. dec. 20. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Mályhűtőbe tettem miután felszeleteltem, majd pár órával a főzés előtt kiveszem, a hal gyorsan felenged.
2013. dec. 20. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Mélyhűtőbe, nem mályhűtőbe tettem. :-DDDDD
2013. dec. 20. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!