Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Caesar salátába dijoni,...

Caesar salátába dijoni, szemes vagy sima mustár kell?

Figyelt kérdés
Légyszi olyan írjon aki tényleg tudja hogy kell csinálni és nem a mekis meg egyéb prosztósított verziókat ismeri, köszi :)

2014. jún. 4. 13:01
 1/4 bumbi02 ***** válasza:

A cézár saláta dresszingjébe nem kell mustár. : )


A cézár saláta dresszingje az eredeti recept szerint csak tojásból, sóból, borsból,worcestershire szószból, olivaolajból, fokhagymából és parmezánból áll.


De a legtöbb helyen majonézbe keverik a fenti hozzávalókat, esetleg néha egy kevés kis szardellapaszta.



A mustárral se fogod elrontani, mert az ízéhez még akár passzol is egy kis kávéskanál dijoni mustár, de az eredeti receptben se mustár, se majonéz nem szerepel: )

2014. jún. 6. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Salade de caesar - Cézár saláta

Ingrédients - Hozzávalók:


- 2 laitue - 2 fejessaláta

- 25 g de parmesan (copeaux) - 2,5 deka parmezán (reszelt)

- 4 tranches de pain écroûtées - 4 szelet héjától megfosztott kenyér

- 2 cuillères à soupe d'huile d'olive - 2 leveseskanál olivaolaj


Pour la sauce : A szószhoz:


- 1 oeuf - 1 tojás

- 25 g de parmesan râpé - 2,5 deka reszelt parmezán

- 2 cuillères à café de câpres - 2 kávéskanál kapribogyó

- 1/2 cuillère à café de moutarde de Dijon - Fél kávéskanál dijoni mustár

- 1 trait de Tabasco - 1 csíknyi Tabasco

- le jus d'1/2 citron - Egy fél citrom leve

- 1 gousse d'ail pelée - 1 gerezd hámozott fokhagyma

- 15 cl d'huile d'olive - 1,5 dl. olivaolaj

- sel et poivre - só és bors.


Ezt egy francia szakácskönyv írja!

2014. jún. 6. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 bumbi02 ***** válasza:
Teljesen mindegy hogy francia szakácskönyv írja-e, vagy dél-zimbabwei. Az eredeti Caesar saláta nem fejessalátából készül, hanem római salátából (aminek az íze is sokkal jellegzetesebb, kicsit diósabb ízű), és nem szerepel benne kapribogyó, vagy tabasco..: )
2014. jún. 6. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Miután nem francia, hanem amerikai étel, teljesen irreleváns, hogy mit ír egy francia szakácskönyv. A tabasco egyáltalán nem értme hogy került bele, kapribogyót már hallottam, de én az origit receptet akartam megcsinálni :)

Mustár kell bele, az eredetiben is volt/van csak nem tudtam milyen, végül a dijoni mellett döntöttem, nem béntam meg :) Köszi a tippeket!

2014. jún. 6. 19:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!