Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olajban vagy margarinban/vajba...

Olajban vagy margarinban/vajban egészségesebb sütni? Diétázók számára melyik a jobb választás? Ha pl húst akarok sütni serpenyőben

Figyelt kérdés

2014. jún. 27. 22:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
Kókuszvaj,kókuszzsír. Nullkalória,laurinsav van benne,pont mint az anyatejben. Kismilliószor felhasználhatsz egy adagot,mert hevítés során nem oxidálódik(ég) rákkeltő anyagokká. Sütés soán nincs büdös égett zsírszag a házban. Nincs mellékíze. Az arcodra is kenheted hidatálónak,mert nincs avas zsírszaga,beszívódik. Baba száraz bőrére is jó. Ha tampont áztatsz bele,candida enyhítésére is jó. Ja és csak olyat vegyél,ami szobahőmérsékleten szilárd,az a tiszta kókuszzsír. :D
2014. jún. 27. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Először is minél kevesebbet használj fel (elég kb. 1-2 ek), másodszor pedig olajat vagy vajat. A margarin transzzsírokban teli, nem jó ötlet.
2014. jún. 27. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
hogy lenne mar nulla kaloria? ne viccelj mar. Pont annyi kaloria van benne mint barmelyik mas tiszta zsirban.
2014. jún. 27. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

Nulla kalória és még a kandidára is jó XDD Aztak**va XD


100g-ban körülbelül 870 kalória van a kókuszzsírban amúgy.

2014. jún. 27. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
38%

A kókusz meg pálmazsírt felejtsd el, 90% telített zsírsav, baromi egészségtelen:

[link]

[link]

Napraforgóolajban a legjobb sütni, de a sütőmargarin is jó erre a célra, már rég nem hidrogénezéssel készül, tehát transzzsírmentes.

2014. jún. 28. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
38%
A vaj finom, de mivel 20%-a víz, ezért hevítéskor fröcsköl.
2014. jún. 28. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
43%

Fogyókúrás diéta szempontjából tökmindegy, miben sütsz.

A zsiradék az zsiradék, kalória tekintetében ugyanazt tudja a sertészsír is, mint az 50-szer annyiba kerülő agyonreklámozott szuper olaj.


Margarinban nem lehet sütni, (pl bundázottakat) max párolni, mert jelentős a víztartalma, így pl bő zsiradékban sütésre alkalmatlan.

(a "húst akarok sütni serpenyőben" elég sokféle módon lehet, natúron, pácokban, 26féle bundában, szóval ezt szűkíteni kéne...)


A vaj majdnem annyira alkalmatlan, azon egyszerű oknál fogva, hogy mire a hús megsül, a vaj rommá ég.

Esetleg halakat lehet benne sütni, mert az hamarabb megsül.

Vajban is inkább párolni lehet, pl natúr húsok, de bő zsiradékban sütésre alkalmatlan. (Pl rántott szelet, ami szintén kimeríti a "serpenyőben sült hús" fogalmát.

Párolni víz hozzáadásával lehet, sütni olaj hozzáadásával lehet, hogy ne égjen meg.

De kalória szempontjából ez is pont ugyanaz, mint pl a sertészsír.


Az egészséges táplálkozás szempontjából pedig bármilyen ételkészítési folyamathoz a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó zsírokat érdemes használni, amik a növényi olajok. Napraforgó, oliva, mogyoró...

2014. jún. 28. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
16%

"A kókusz meg pálmazsírt felejtsd el, 90% telített zsírsav, baromi egészségtelen: "


Ez konkretan hulyeseg.

2014. jún. 28. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
16%
Első vagyok! Amit írtam,azért tettem,mert mindenre kipróbáltam. A nullkalóriát úgy értettem,hogy baromira nem rakódik le a szervezetben,mint a sztárolt olaj,margarin,vaj,stb. De ha ti ennyire okosabbak vagytok,akkor hajrá!
2014. jún. 28. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
56%
Miért is nem rakódik le? :D
2014. jún. 28. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!