Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondtantos torta probléma....

Fondtantos torta probléma. Hol a legjobb tárolni, hűtő vagy spajz?

Figyelt kérdés

Többször csináltam már fondantos tortát (zselatin-porcukor-vaj-méz) de eddig 6-8 órán belül fogyasztásra került, így nem derült fény a következő problémára: a habos-pudingos töltelék oldja a bevonatot és az elkezd izzadni. :/


Egyik ismerősöméknek csináltam a tortát ma dél körül és csak holnap dél körül fogják tálalni...


Mielőtt elvitték, láttam hogy egy kicsit izzad. Mondtam nekik h hűtőbe legyen. Hogy lehetne megoldani hogy a lehető legkevésbé károsodjon a torta? Nem szeretném hogy mire elérkezik az átadás pillanata, szétfolyjon. :(



2014. júl. 26. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Tekerd fel a hűtőt és tedd oda :)
2014. júl. 26. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
először én is így gondoltam, de olvastam hogy hűtőben kicsapódik... :/ szerintem azért mert nedves-hideg és nem száraz hideg... de nyáron meg a spajzban is meleg van ott meg megolvadna... nem tudom mit tegyek :/
2014. júl. 26. 19:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Izzadni akkor kezd a torta,amikor kiveszed a hűtőből és a hideg felületen a pára lecsapódik.Ugyan úgy mint egy hideg üdítőnél pl.Ha visszateszed hosszabb időre,akkor megint száraz lesz.Minden fondant-tal,unidec-kel,formix-al és a marcipánnal burkolt tortát is "lekenjük" vajkrémmel(vaj+porcukor kihabosítva)és úgy teszünk rá a burkolatot.Egy cukrász
2014. júl. 26. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!