Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok olyan sütireceptet,...

Írnátok olyan sütireceptet, amit 1 nappal korábban meg tudok csinálni? Tepsiben, tortaformában készíthetőt. Lehet kicsit bonyolult is.

Figyelt kérdés
2014. júl. 29. 06:20
 1/5 anonim válasza:

Szia! Én ezt mindig egy nappal korábban kell szoktam csinálni.

Tepsibe sütöm!

Tészta: 4 egész tojás

2 dl olaj

. 4 csoki pudingpor

20 dkg porcukor

40 dkg liszt

1 dl tej

egy sütőpor

Ezt fakanállal elkeveri! 20 perc alatt megsül

Krém : 2 vanília pudingot rendesen meg kell főzni kihűteni, majd vajas porcukros krémmel elkeveri! ezt rákenjük a kihült tésztára! és a tetejére egy hulalát felverünk és rákenjük a pudingos krémre!

Nagyon finom és mutatós! 40 perc alatt elkészül :)

2014. júl. 29. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Velence-szelet:

2 ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 egész tojást gőz fölött felolvasztunk és belekeverünk 20 deka porcukrot is, de csak olvadásig melegítjük.

30 deka lisztet egy kávéskanál szódabikarbónával összekeverünk és a masszával összegyúrjuk.

Három cipóra osztjuk, majd három lapot nyújtunk belőle.

( az én tepsim kb 40x25-ös) tepsi hátán kisütjük a mézes lapokat.

Nem könnyű vele dolgozni, de megéri :) a legszebb lapot hagyjuk a tetejére a kevésbé szépet az aljának, a legelfuseráltabbat pedig kiskörömnyi darabokra tördeljük.

Krém: 2 van. pudingot 1 van. cukorral és 6 deci tejjel sűrűre főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

20 deka porcukrot kikeverünk egy Rámával, belekeverünk egy üveg magozott lecsurgatott meggyet és az összetört tésztalapot.végül a pudinggal lazán összekeverjük.

két tésztalap közé töltjük. Szép magas lesz. egy kissé le lehet nyomtatni valamivel.pl egy szakácskönyv.

Végül a tetejét valamilyen bevált csokimázzal, vagy olvasztott csokival bevonjuk.

Ennek a sütinek kimondottan állni kell egy napot. Másnap nagyon szépen szeletelhető.

Nagyon finom, szeretnivaló szép sütemény.

2014. júl. 29. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
En az almas pitet keszitem ugy, hogy egy ejszakat alljon a hutoben, akkor meg fel sem vagom. A teszta nekem vekony, az almat puresitve teszem ra, de pudingot nem keverek hozza, csak egy keves fahejat es daralt diot. A pitetesztat daralt dioval szorom le zsemlemorzsa helyett, es a tetejet tojassal nagyon vekonyan(!) lekenem, ettol nagyon szep fenyes lesz.
2014. júl. 29. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Még egy nagyon finom és egyszerű is a Parfé szelet.

Ez egy kevert tészta, szintén mézes.

Tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 1 csom sütőpor, 10 deka durvára vágott dió (nem darált )

A tojások sárgáját cukorral, mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd végül a tojások nagyon keményre felvert habját.

Sütőpapíros ( kb 40x25) tepsibe öntjük, és tűpróbáig kb 180 fokon megsütjük.kb 25-30 perc.

érdemes odafigyelni, mert a méztől hamar barnul.

5 deci tejet 5 ek. búzadarával nagyon sűrűre főzünk, nem baj, ha nagyon kemény is lesz, majd a gép szétcsapja.

Egy Rámát kikeverünk 20 deka porcukorral, 2 vaniliás cukorral és kikeverjük a kihűlt darával.

Szép fehér stabil krémünk lesz, amit egyenletesen rákenünk a kihűlt tésztára.

ezt is be lehet vonni csokimázzal, de én már régóta leegyszerűsítettem.

olvasztott csokival egy kanállal megcsugratom össze-vissza cirmosra.

még szebb is a fehér krémen.

ezt is bátran el lehet készíteni előző nap, és másnap melegvízbe mártott késsel kockákra, vagy szeletekre vágni.

Ez a süti is a családunk nagy kedvence, ráadásul nem drága, és nem is bonyolult.

2014. júl. 29. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!
2014. júl. 29. 18:26

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!