Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a legfinomabb ragulevest?

Figyelt kérdés
Milyen zöldségekkel? Tejföllel vagy főzőtejszínnel? Milyen zöldségekkel?Csirke-pulykamellből.

2014. okt. 22. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Annyit tudok hozzászólni, hogy tárkonnyal. A tárkonyos raguleves nagyon finom.

Ennyit tudok, a többit majd a többiek megírják.

2014. okt. 22. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt szeretem, amiben van husi ÉS hús/májgombóc is. A tárkony tényleg jó bár én nem ragaszkodom hozzá, sőt a tejfölhöz/tejszínhez sem. Répa, zeller, paszternák, az elején kicsit le kell pirítani olajon, utána felönteni vízzel.
2014. okt. 22. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Nekem az egyetlen, ami szóba sem jöhet benne, az a tárkony - annyira erös íze/illata van, ami nekem ellenszenves, hogy nagyon tud zavarni.
2014. okt. 22. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A ragulevesnél alapdolog, hogy a kockákra vágott hús, és sökféle zöldség kezdetben zsiradékon pirítva, és csak késöbb felöntve készül, és a végén tejföllle/tejszínnel lesz finomítva.

A többi ízlés és lehetöség kérdése.

2014. okt. 22. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tárkony ízét mi sem szeretjük, egyszer csináltam úgy, azóta nem teszek bele.

Zsíron, vagy olajon megpirítasz apróra vágott hagymát, majd átforgatod benne a karikára vágott zöldségeket, a kockára vágott húst, megsózod, felöntöd vízzel és puhára főzöd, kb 1 órát szoktam főzni, annyi idő alatt a zöldség és a csirkehús is puha lesz, őrölt borssal megszórod, tejföllel vagy tejszinnel is finom, de lehet vegyesen is, a tejszint kis étkezési keményítővel kikeverve adod a leveshez, majd apróra vágott jó sok petrezselyemmel megszórod. Ha szeretitek a tárkonyt, akkor azzal is lehet ízesíteni.

2014. okt. 22. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont reggel fogok ragulevest készíteni, nagyon egyszerűen.

hogy kinek mi a legfinomabb, nagyon relatív, nyilván mindenkinek a magáé:)

Egy közepes hagymát finomra vágok,kevés zsiradékon megdinsztelem, ezen átforgatok fehéredésig kb 40-50 deka csíkokra vágott csirkemellet.

friss zöldséget használok most, de fagyasztottból is lehet.

2-2 szál sárgarépát és zöldséget karikára vágok, és a hús kifehéredése után hozzáteszem.

Kicsit párolom együtt, majd kb 20 dkg szeletelt gombát, és kb ugyanennyi zöldborsót is teszek hozzá.

közben miden részletben egy kis vizet adok hozzá, sózom, kicsit borsozom, majd felöntöm a szükséges mennyiségűre.

ha minden puha, aprótésztát főzök bele, leginkább csigatésztát.

A tárkony nálunk alkalmi jellegű, ha van friss, akkor keveset teszek bele, télen anélkül általában.

A tejföl/tejszín szintén elmarad, mert nem minden családtag szereti.

Viszont kedvelt megoldás, és nagyon szeretjük pl, hogy - a leves mennyiségétől függően -1-2 tojás sárgáját kikeverek fél citrom levével, kiveszek a levesből, amivel elkeverem, hogy hőkiegyenlítsem, majd belekeverem a raguba. Kellemesen pikáns savanykás raguleves a végeredmény.

Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.

2014. okt. 22. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy csinálom mint a 6-os csak a tojás helyett én tejfölt/tejszínt használok és nállunk elengedhetetelen a tárkony,mi nagyon szeretjük!
2014. okt. 22. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már el is készült és egész tűrhető lett a végeredmény :) Pulykamellet használtam, gomba, borsó, répa, krumpli is került bele. Tejfölt is és tejszínt is adtam hozzá és tárkonnyal ízesítettem. Szép hétvégét és további jó főzést kívánok!
2014. okt. 23. 14:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!