Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelkáposztából melyik a...

Kelkáposztából melyik a legkönnyebb?

Figyelt kérdés

-főzelék, -leves, rakott kell, frankfurti leves, egyéb


www.nosalty.hu/alapanyag/kelkaposzta


A lényeg az egyszerűség, mert nem vagyok gyakorlott a konyhában



2014. nov. 27. 07:17
 1/6 anonim ***** válasza:

kelkáposztából egyszerű a frankfurti leves vagy a rakott kelkáposzta.

Ha kell egyszerű recept, segítek szívesen!

2014. nov. 27. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Főzelék és leves könnyebb, rakott kel macerásabb.
2014. nov. 27. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb rakott kelkáposzta, ha kész hurkát veszel az üzletben, és a bőréből kiborítva egy kicsit teflonban átsütöd. A kelkáp.leveleket forrásban levő sós vízben egy kicsit átforralod.

Utána már csak össze kell raknod + tejföl = mehet a sütőbe!

2014. nov. 27. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

A frankfurti és a kelkáposztaleves nem ugyanaz ha az előbbiben nincs virsli? Nem vagyok oda a virsliért.


Megköszönöm a receptet. :) Van egy fél kelkáposztám, valahogy el kellene fogyasztanom, nem akarom hogy megromoljon.

2014. nov. 27. 08:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Leves: 1 fej hagyma, 2 krumpli, 2 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma. Apróra felvágod, zsíron/olajon a hagymát megdinszteled. Mikor üveges megszórod bazsalikommal. Elkevered, belenyomod a fokhagymát. Utána beleteszed a répát, megpirítod folyamatos keverés közben. Öntesz rá vized, sózod, borsozod, köményt is szoktam bele rakni. Belerakod a kelkáposztát, amit csíkokra vágtál. Fedő alatt főzöd. Ha már majdnem megpuhult a répa, akkor hozzáadod a krumplit. Én sem mindig rakok bele virslit, anélkül is tökéletes.

Rakott kelt úgy szoktam, hogy hagymát ugyancsak megdinsztelem, pirospaprikát rakok rá, utána mehet bele a darálthús. Sózom, borsozom. Közben rizst főzök mellette. Ha kész a kettő akkor összekerverem. A kelkáposztát leveleire szedem, megfőzöm kb 10 percig a forralástól számítva. Lecsepegtetem. Előveszem a jénait, aljára rakom a kelkáposztaleveleket, hogy befedje, rárakom a rizses húst, erre jó sok tejfölt, utána megint kelkáposztaleveleket. Erre még szoktam vékonyan tejfölt, ha van otthon sajt akkor azt is rakok rá. Sütőben 180 fokon kb 45-60 perc alatt készen van.

2014. nov. 27. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Cikkekre vágva,(egy kis torzsrészt rajtahagyva, ami öszetartja ) 1-2 percig forró sós vízben blasírozni, majd lecsepegtetni.

Sűrű palacsintatésztába forgatni, bő forró zsiradékban kisütni.Rizzsel, tartárral finom.

2014. nov. 27. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!