Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan keszitsem el a lazacot,...

Hogyan keszitsem el a lazacot, milyen pacot csinaljak?

Figyelt kérdés
Most vettem csak masodszor,es nem igazan tudom az elkesziteset. Elso vasarlaskor csak sutobe tettem es kb 20 perc mulva amikor kivettem,csak bors es citromle amit ratettem. De gondolom maskent kell elkesziteni, de nemtudom hogyan. Megkoszonnem ha irna valaki otletet.
2015. júl. 29. 15:30
 1/6 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, lazacfilet vettem.
2015. júl. 29. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A lazac mindenképpen finom, én úgy csinálom, ahogy Te először (csak én olykor serpenyőben sütöm meg percek alatt), teljesen feleslegesnek érzem elbonyolítani, így is maga a tökély számomra.

De nyilván vannak más módszerek is.

2015. júl. 29. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Pontosan így, semmi extra a sütésnél. Illetve előre belehet borzozni és sózni, bordás vas serpenyőben megsütni, mint a steak-et. Amivel fel lehet dobni azok az öntetek.

Az én kedvenc halakhoz való öntetem: Natúr joghurt, fetasajt, kevés olívaolaj, citromlé, petrezselyem, vagy kapor, fokhagyma. mindezt összeturmixolni. Lehűtve isteni a frissen sült jófajta hal mellé mártogatósnak. A fetasajt sótartalmát figyelembe kell venni!

Ezen kívül nekem van egy úgynevezett Thai Fish szószom, amit csak rálocsolok a lazacra tálalásnál. Balzsamecet szerű, de van egy enyhe füstölt hal aromája. A mártogatóshoz nem megy, szóval vagy ez vagy az.

2015. júl. 29. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

A sütés az úgy okés, ahogy csináltad eddig is.

A halhoz nagyon megy a kapor, ha van zsenge, abból egy tejszínes kapormártás nagyon finom mellé.

2015. júl. 29. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kedvenc lazacom: alufóliát kivajazok vékonyan, a sózott, fehérborssal megszórt lazacszeletet belecsomagolom. Ezek 8-10 cm széles csíkok, mindet külön alufóliába. Kb 10 perc alatt megsül forró sütőben. Hozzá adhatsz kapormártást vagy erdei gombásat, az én kedvencem a mustármártás, ami szimplán mustár és tejföl.
2015. júl. 30. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyik kedvencem. Feketeszakáll Kedvence. (halas pite)

4személyre.

80dkg lazac

Fejenként 5-8 db garnéla

Fejenként egy fél marok zöldborsó

25dkg vörös cheddar sajt.

Egy adag besamelmártás 6dl tejből, ebből 2dl 30% tejszín.

A lazacot enyhén sózzuk, apró kockára vágjuk.

Az elkészített besamelmártásba fél citrom levét, 1evőkanál magos mustárt keverünk. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal. A mártásnak jó sűrűnek kell lennie.

Elkészítjük a burgonya pürét (sűrűnek kell lennie). A burgonyapürébe, ha kihűlt belekeverjük a reszelt sajt ott. (azért akkor, mert sokkal finomabb lesz, ha sülés közben olvad meg a sajt.

Amikor kihűlt a mártás a sütőedény aljára teszünk, egy vékony réteget erre tesszük, a lazacot megszórjuk a zöldborsóval majd a garnélával. A tetejére ismét egy vékony réteg besamelmártás kerül. Majd a burgonyapürét szépen formázva 2cm vastagon a tetejére tesszük.

170 C-os sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük..

Bármilyen tengeri hal, kagyló, rák, elkészítető így.

[link]

2015. júl. 30. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!