Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok tanácsot adoni? Nagyon...

Tudtok tanácsot adoni? Nagyon kéne

Figyelt kérdés
Szülinapi tortát szerettem volna csinálni de nem megy a piskóta szètszakad vagy nem sül meg a közepe vagy nem jön fel szèp magara vagy feljön de szètesik. Fogalmam sincs mit csinaljak de sosem sikerül adjatok tana sokat lecci nagyon kène.. Most rontottam el 30 tojást + a többi hozzavalókat

2015. dec. 5. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Először kapcsold be a sütőt, hadd melegedjen!!!

Utána kezdheted készíteni a piskótát:

- ahány tojás, ...

- annyi púpozott evőkanál rétes-liszt

- annyi csapott evőkanál cukor

- max. 6 tojás esetén 1/2 csomag, annál több tojásnál 1 egész csomag sütőpor


A tojás sárgáját a cukorral szoktam szoktam teljesen habosra kavarni, majd a fehérjét kőkeményre felverni, és apránként adagolva óvatosan a bele a sárgájába. Amikor már ez szépen egyenletesen elegyedett, akkor megy hozzá fokozatosan a liszt és a sütőpor. Nem egyszerre belezúdítva, csak szépen adagokban, egyszerre csak 1-2 kanállal, és azt elkavarva...

Utána mehet bele a formába, és be a sütőbe.

Ekkor vedd vissza a sütőt közepes hőfokra, hogy a benti forró levegőt őrizze, tartsa!!!

Nézd az órát!! Az első 20 percben az ajtót ki ne nyisd!!! Majd akkor csinálhatsz egy tűpróbát, ha már a közepe nem ragad, akkor kész!!!

2015. dec. 5. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi kipróbálom mèg ezt. Hátha sikerül
2015. dec. 5. 14:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Leírom a sima és elronthatatlan (jól bevált) piskóta receptjét, ahogy már 30 éve készítem:


A sütőt előmelegítem 170 fokra (alsó-felső sütés).


6 tojást kettéválasztok.


A fehérjét elkezdem felverni, és amikor már keményedik, akkor beleteszem folyamatos keverés mellett a 6 evőkanál cukrot(nem szabad egyszerre, mert akkor összeesik) és ezzel tovább verem, amíg kemény nem lesz.


Ezután habverés közben folyamatosan hozzáöntöm a 6 tojás sárgáját.


Amikor ez megvan, akkor hozzáteszek 6 evőkanál sima lisztet, és ezt óvatosan összekeverem. Azért kell óvatosan, mert a hab könnyen törik, és összeesik a tészta.


Ezután kivajazom és kilisztezem a tortaformát vagy tepsit, és beleöntöm. És már mehet is a sütőbe.


Ennek a sütési ideje kb. 30 perc.


Nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert összeesik a tészta!


A tortához a piskótát én mindig sima lisztből készítem.

A piskóta tekercshez viszont kizárólag réteslisztet szabad használni, mert az rugalmas és könnyen fel lehet csavarni.

2015. dec. 20. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!