Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég le mindig a marhapörk...

Miért ég le mindig a marhapörkölt alja?

Figyelt kérdés
Valamiért mindig fekete lesz az alja. Pedig minden instrukciót betartok, gyakran keverem és teszek bele vizet stb. Az íze jó, de az alsó réteget mindig ki kell dobni.
2016. máj. 20. 06:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Tökéletes válaszok: vastagtalpú ( ha van ) lábas, plusz platni a gázrózsára, és nagyon lassú főzés, és persze gyakori odafigyelés, mert bizony a pörköltalap könnyen odakap a paprikától.

Hiába hosszú a főzési ideje, nem lehet mellőle messzire menni. Egy pohárka víz /esetleg alaplé mindig legyen kéznél, hogy, ha zsírjára sült netán, azonnal fel lehessen engedni. Ilyenkor le kell húzni a tűzről, és óvatosan átkeverni. ha mégis odakapott, nem szabad durván felkeverni, kapirgálni a leragadt részt, mert kozmás ízű lesz az egész.

Ha túlságosan odaragadt az alja, érdemes egy tiszta lábasba átönteni, és úgy folytatni tovább a főzést.

De kellő odafigyeléssel, természetesen ez elkerülhető.

2016. máj. 20. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett, köszi!
2016. máj. 26. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!