Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka az omlós csontról...

Mi a titka az omlós csontról leeső húsnak ha csirkecombot sütünk?

Figyelt kérdés
Egyszer ettem ilyen sült csirkecombot a hús nagyon puha omlós volt . A bőre finom ropógos volt. Nekem valahogy nem sikerül soha ilyenre?
2016. jún. 27. 11:15
 1/3 anonim válasza:
40%
Szerintem sütés előtt biztos főzve volt a hús
2016. jún. 27. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
83%

A kellő sütési idő a titka, és pár apróság.

ha serpenyőben sütöd, akkor először körbe kell kapatni, majd egy kevés vizet aláöntve kell elkezdeni sütni. Mindig figyelni kell, hogy a vizet nem vette-e fel, és ha még nem elég puha, mindig kevés vízzel pótoljuk a hiányzót.

Ha a csont mellett a villát beleszúrjuk, teljesen puha a hús, és nem jön a nyomában véres lé, akkor már fedő nélkül színre sütjük.

Ha tepsiben akarod sütni, akkor azt kikened zsiradékkal, beleteszed a combokat, és egy pici vizet öntesz alá. Szorosan lefóliázod a tepsit, és betolod a sütőbe. Kb fél óra múlva megnézed, ugyanúgy csinálsz villapróbát is. ha kell még lehet egy kis víz alá, vissza a fólia és még egy ideig sütni.Ilyenkor érdemes megfordítani is.

Ha omlósan puha a hús, akkor fólia nélkül színre lehet sütni, illetve ropogósra.

Mindkét sütési módnál nagyon hasznos, ha még nyersen a a bőr alatt , éles késsel beszúrunk pár helyen csontig, így biztosan nem lesz véres a csont mellett.

Ebbe a vágásba lehet tenni fűszereket, bors, majoranna... stb, de fokhagymával is ízesíthetjük.Fontos a bőr alatt megszúrni, mert így ép marad a bőr, és gusztusosan pirul meg.

Menni fog, hidd el, nincs benne semmi ördöngősség.

2016. jún. 27. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
54%
A legegyszerűbb, ha sütőzacskóban csinálod. Befűszerezed, beteszed a zacskóba, lezárod. Szúrsz pár lyukat a zacskó tetejére, beteszed egy tepsibe, és sütöd 180 fokon egy jó óra hosszát. Aztán kiveszed a sütőből, ollóval kivágod a zacskó tetejét, a levével locsolgatod a csirke bőrét, és visszateszed akár légkeverésre is. Kétszer-háromszor megismételheted a locsolgatást, hogy szép piros és ropogós legyen.
2016. jún. 27. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!