Mi a titka az omlós csontról leeső húsnak ha csirkecombot sütünk?
A kellő sütési idő a titka, és pár apróság.
ha serpenyőben sütöd, akkor először körbe kell kapatni, majd egy kevés vizet aláöntve kell elkezdeni sütni. Mindig figyelni kell, hogy a vizet nem vette-e fel, és ha még nem elég puha, mindig kevés vízzel pótoljuk a hiányzót.
Ha a csont mellett a villát beleszúrjuk, teljesen puha a hús, és nem jön a nyomában véres lé, akkor már fedő nélkül színre sütjük.
Ha tepsiben akarod sütni, akkor azt kikened zsiradékkal, beleteszed a combokat, és egy pici vizet öntesz alá. Szorosan lefóliázod a tepsit, és betolod a sütőbe. Kb fél óra múlva megnézed, ugyanúgy csinálsz villapróbát is. ha kell még lehet egy kis víz alá, vissza a fólia és még egy ideig sütni.Ilyenkor érdemes megfordítani is.
Ha omlósan puha a hús, akkor fólia nélkül színre lehet sütni, illetve ropogósra.
Mindkét sütési módnál nagyon hasznos, ha még nyersen a a bőr alatt , éles késsel beszúrunk pár helyen csontig, így biztosan nem lesz véres a csont mellett.
Ebbe a vágásba lehet tenni fűszereket, bors, majoranna... stb, de fokhagymával is ízesíthetjük.Fontos a bőr alatt megszúrni, mert így ép marad a bőr, és gusztusosan pirul meg.
Menni fog, hidd el, nincs benne semmi ördöngősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!