Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elkészítése közben miért...

Elkészítése közben miért tesznek alumínium kanalakat a birkapörköltbe?

Figyelt kérdés
Állítólag gyorsabban puhul a hús.

2016. szept. 12. 21:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Félreértetted, nem alumíniumkanalat tesznek bele, hanem egy kanál alumíniumot (alumíniumport). Valóban gyorsabban puhul a hús tőle, viszont miután levetted a pörköltet a tűzről, az ülepítése 15-20 perc. Tehát szerintem nem éri meg vele vacakolni.
2016. szept. 12. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szódabikarbona is puhítja a húst.
2016. szept. 12. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:

Nem értettem félre. Unokatesóm mesélte, csak én nem akartam elhinni.

Nem szokták lereszelni a kanalat. Így tovább eláll... :)

+A kanál előnye, hogy nem kell várni a leülepedésre.

2016. szept. 12. 22:25
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
hát ez borzasztó! Ilyet nem hallottam. Az AL káros, összefüggésbe hozzák az Alzheimer kórral. És oldódik, vízben is.
2016. szept. 12. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem akarok ünneprontó lenni, de az alumínium egy mérgező fém, azaz a szervezetbe jutva komoly betegségeket okoz.

De persze te főzd bele, mert azt mondták, biztos ami biztos egy kis ólomport is szórj rá, attól még puhább lesz.

2016. szept. 12. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
71%
Kacsa!!! Én ilyen marhaságot nem is hallottam. Pedig azon a részen élek ahol ebből versenyt rendeznek.
2016. szept. 13. 04:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
70%
mi kakukkos órát is szoktunk belefőzni...
2016. szept. 13. 04:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
78%
Vagy az is segít, ha kicsit elő van abárolva....
2016. szept. 13. 04:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

"Az AL káros, összefüggésbe hozzák az Alzheimer kórral."


Teljesen világos! Al-umínium -> Al-zheimer



"És oldódik, vízben is."


Ezért tűntek el a menzákról a kanalak a 60-as években!

2016. szept. 13. 05:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
71%

Idősebbek azt vallják, hogy a pörkölt valódi ízét (savát-borsát) kizárólag alu-kanállal kóstolva lehet kiérezni.

Esetleg ezért láttad ott az alu kanalat, bár akkor sem egészséges és gusztusos dolog visszarakni a pörköltbe, ha már egyszer valakinek a szájában volt.


Sok pörköltet megfőztem már lábasban is, bográcsban is, volt köztük esetenként eléggé vén marha és egyebek, de soha-soha nem raktunk bele alu-kanalat!!! Az attól nem fog gyorsabban főni!

2016. szept. 13. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!