Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépben miért nem...

Kenyérsütőgépben miért nem kel meg a kenyér?

Figyelt kérdés

Próbáltam a géphez kapott recepteket,itt az oldalon is találtam,az eredmény mindig kicsi kenyér, a forma feléig ér.

A gép könyve szerint alulra kell a víz,ebbe a só ,cukor,majd a liszt és felülre az élesztő. Így viszont nem kel meg.Mit kell másképp csinálni ?



2017. jan. 1. 16:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem egyéni recepttel próbálkozz.
2017. jan. 1. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg meleg tejben feloldani az élesztőt, majd bele a lisztet, s a dagasztás félidejében bele a sót. Ha nem jön be, növeld az élesztő mennyiségét, esetleg csökkentsd a só mennyiségét.

Nekem is volt kenyérsütő gépem, amivel csak kalácsszerű édes kenyeret sikerült eleinte csinálnom.

2017. jan. 1. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
34%
Soha nem használtam kenyérsütéshez gépet, de én az élesztőt a cukros vízbe szórnám, nem a liszt tetejére..
2017. jan. 1. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 gömbicica ***** válasza:
85%

nem lehet, hogy az élesztővel van a baj?

a tésztád esetleg nem lett tul kemény? pici vizet próbálj talán hozzá tenni.

2017. jan. 1. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

Alulra víz, bele élesztő és cukor , olaj vagy vaj. Ràszórod a lisztet, a tetejére a sót.

Ha a só közvetlenül érintkezik az élesztővel nem kel meg.

Az élesztőt megöli a só.

2017. jan. 1. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem akkor nem kelt meg, mikor elromlott a gép.
2017. jan. 1. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Ennyire rossz lenne a géphez kapott könyv ?

Köszönöm a válaszokat. Ha van még javaslat,szívesen fogadom.

2017. jan. 1. 18:00
 8/12 Alain Delon ***** válasza:
100%
Én olyan recept szerin csináltam kenyeret, hogy legalulra az élesztő, arra a liszt(ek), cukor, só, fűszerek, magvak, zsiradék, és az egész tetejére a víz. Ezek szerin a korábbi hozzászólásnak igaza lehetett, mert az én receptemben erősen el van választva a só és az élesztő. Nekem nagyon is megkelt a tészta.
2017. jan. 1. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém leírása szerint is így kell az anyagokat rakni. Leginkább azért, ha időzítőt használsz, ne keveredjen a folyadék az élesztővel korán, csak dagasztás közben. Nekem így is jó lesz a leírás szerinti recepttel a kenyér, meg akkor is, ha nem tartom be a sorrendet.

Próbáld ki friss élesztővel, azzal magasabbra kel a kenyér.

2017. jan. 1. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem megkelt gépben, sütni nem lehetett benne rendesen, de a kenyérsütőgépekkel sokszor ez van, valahogy a sütőben sok probléma megoldódik, ami gépben felmerül...

Engem sosem érdekelt a sorrend s mivel nekem az volt a logikus, fordítva raktam bele a dolgokat... A keveréssel baja volt, ott segíteni kellett neki... Felmerül a kérdés, minek is gép? :D Fogalmam sincs. Ma már gép nélkül sütünk, alig van vele munka így is és semmi gond.

Az élesztő elég remekül működik sóval érintkezve és cukor nélkül is (a kenyérbe nem szokott kelleni cukor, az őseim se tettek bele), legalábbis friss élesztővel ez van.

2017. jan. 1. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!