Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem a sertéskarajt...

Hogyan süssem a sertéskarajt fedővel rendelkező serpenyőben?

Figyelt kérdés

Csirke-, illetve pulykamellet nagyon kevés olajon szoktam sütni benne, egy oldalt 2 percig sütöm nagy lángon, így tökéletesen átsül.

Ugyanígy lehet a sertéskarajt is, vagy annak mindenképpen több idő/több olaj kell?



2018. jan. 27. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Ne olajjal főzz, hanem zsírra. De sertést csak azzal. Önts alá egy pohár vizet, és úgy süsd. Ha már puha, akkor fedő nélkül pirítsd meg. Habár a karaj sütve nagyon száraz lesz. Sütni a tarja jó.
2018. jan. 27. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szeletben akarod sütni, ha jól értem. Kevés zsiradék kell alá, kapasd meg a szeletek mindkét oldalát nagy lángon, utána önts alá egy kis vizet vagy vörösbort, és fedő alatt, takarékon párold puhára. Dobhatsz mellé egy fej vöröshagymát négyfelé vágva, 1-2 gerezd fokhagymát egészben. Hirtelen, rövid idő alatt, párolás nélkül akkor tudod megsütni, ha vékonyra szeleteled vagy klopfolod. Így viszont a megsült szeleteket kiszedés után, szorosan letakarva még pihentesd 10-15 percig a tálalás előtt.
2018. jan. 27. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Igen, szeletelve vettem a Lidl-ben, ezeket még kiklopfoltam, úgyhogy elég vékonyak lettek.

2018. jan. 27. 23:16
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
De csak zsírban jó sütni.
2018. jan. 28. 05:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

HA szeletben akarod süstni, akkor nem jó kiklopfolni, mert csak kiszárad.


Egyébként meg ugyanúgy kell sütni, mint a csirke-vagy pulykamellet.

2018. jan. 28. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak a nagyon rostos, inas, vastag hússzeleteket kell egy kicsit kiklopfolni.A karajt nem kell, csak ökölbe szorított ujjakkal meggyömöszölni, kissé széthúzni.

frissensültnek elég oldalanként 3-4 perc, de azt fontos tudni, hogy villát nem szabad beleszúrni. Húscsipesszel kell megfordítani, így a kapott pörktől az ízek benne maradnak.De az is fontos, hogy az így kapott hússzeleteket tálalásig melegen kell tartani lefedve, illetve, ahogy elkészült minél hamarabb el kell fogyasztani, mert csak keményedni fog.

Nem kell több zsiradék, nem úsztatni akarjuk.

Csirke , pulykamell filének a 2-2 perces sütés is elegendő.

2018. jan. 28. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
ugyan úgy süsd mint a csirkemellet, pulykamellet. És üsd ki ezt is!
2018. jan. 29. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
66%
0% kaptam! Egyétek csak amit főztök magatoknak! :)
2018. jan. 29. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!