Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Réz üstben készítettem gőz...

Réz üstben készítettem gőz fölött főzött krémet - a végén a krém "kimarta" az edényt?

Figyelt kérdés

Citromos krémet főztem, mikor kikanalaztam a krémet, a réz edényben megmaradt a krém körvonala - azaz a krém helyén világosabb lett az edény.


Beleoldódott volna a réz a krémbe? Furcsállom, mindig jól el van mosva az edény, biztosan nem kosz, de a krém helyén most sokkal halványabb az üst.


Remélem, azért fogyasztható a krémem?


2018. ápr. 24. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Réz edényekben nem szabad savas dolgokat készíteni.
2018. ápr. 24. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Idő közben kitisztítottam citromlével, sokkal szebb lett a bele. De akkor a krémet nem merem megenni :(
2018. ápr. 24. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni, a rézvegyületek erős hánytatók, ezért nem fordul elő réz mérgezés!
2018. ápr. 24. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Itt olvasom, itt is citromsavat, illetve háztartási ecetet ajánl tisztításra!

[link]

2018. ápr. 24. 16:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Na pont ilyenem van!

[link]

2018. ápr. 24. 16:44
 6/6 A kérdező kommentje:

"A négy citrom héját reszeld egy rézüstbe, vagy valamibe, amiben aztán majd gőz fölött meg tudod főzni a krémet."


:O


Akkor nem tudom, mi van :D

2018. ápr. 24. 16:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!