Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csilis babot...

Hogyan kell csilis babot bográcsozni?

Figyelt kérdés

Ismerőseinkkel összeülünk (tizen) bográcsozni, de sajnos nem tud jönni az egyik tag, aki készítette volna, még csak elérni sem tudjuk, hogy tőle érdeklődjük meg. Másrészről meg, másnak is hasznos lehet, ha ez itt marad.


A következő alapanyagokkal gazdálkodunk:


- 2,5 kiló darálthús (20% zsírtart.)

- 2 kiló bab (konzerv, direkt csilisbabhoz)

- 4 konzerv kukorica

- 1 kiló hagyma

- 8 (+1 vésztartalék) csilisbab por

Illetve, minden fűszer kellék, amire szükség lehet.


A por alapján vettük meg a hozzávalókat, illetve a srác is ezeket mondta.

Így néz ki a por:

[link]

[link]


Hátulján van recept, de nem tudom, hogy a nagy számok törvényében hogyan változnak a szabályok.


Előre is köszi! :)



2018. ápr. 28. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
10%
Konzervbab meg csilsbabpor bográcsba?
2018. ápr. 28. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
33%

Eddig majdnem jo szerintem, de en paradicsompuret hasznalok.

Nem olvastam el amit lunkeltel,de en ugy csinalnam,hogy hagymat uvegesre piritanam,

bele a hust, fuszert, utana a paradicsomot, ha minden puha akkor ,a lecsopogtetett babot,kukoricat. Utana megkostolni, meg fuszer ha kell.

2018. ápr. 28. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
A port leszámítva okés, én kevés paradicsomprét teszek bele, amit felöntök vízzel, és csilit szórok bele. :)
2018. ápr. 28. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

a zacskón lévő leírás szerint a kilenc főre 3 liter vizet önts a bográcsba, bele a zacskós alapot, aztán lassan keverve megfőzöd..ráöntöd a lóbabot, a csemegekukoricát, és jól megkevered. Ezután mehet bele a másik edényben elkészített darálhús.


Ha csak egy edény van, akkor a bográcsban először a húst készítsd, aztán a leírás szerint a többit.

2018. ápr. 28. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Semmilyen port ne tegyel bele, hanem fozzetek meg normalisan.

Itt egy Recept: [link]


Csak megjegyzem, nem ertem, hogy lett a chili con carne-bol csilis bab, mikor szoszerint csilis hust jelent.

2018. ápr. 29. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Picit féltem a poros bográcsos lerohanás miatt. :)


Közben mind a tízen értettünk hozzá valamennyire, összedobtuk, nagyon finom lett amúgy - nem a legfinomabb, de ahhoz képest, hogy még soha senki nem csinált még hasonlót.


Azért bográcsoztunk, mert azon volt a hangsúly, hogy minél több időt töltsünk együtt, ami meg is volt szerencsére.


Köszi a válaszokat!

2018. ápr. 29. 17:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!