Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi a pizza minimális...

Mennyi a pizza minimális kelesztési ideje?

Figyelt kérdés

Már készítettem egy párszor.Akkor hétvégén csináltam és egész este kelesztettem majd másnap reggel sütöttem mert a recept azt írta,hogy minél tovább kell kelni hagyni a tésztát.

Most viszont szeretném megsütni estére és nem tudom elég lesz-e 1-2 óra kelesztés vagy rosszabb lesz így tészta a minősége?


2018. máj. 1. 19:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy órát szoktam keleszteni, pont megkel addigra rendesen. Ha biztosra akarsz menni, hagyd másfél órán át pihenni.
2018. máj. 1. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :) El is kezdem csinálni
2018. máj. 1. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én kedvenc pizzatésztám Stahl Judit receptje alapján készül. 40 perc alatt kel meg, és nagyon finom. Érdemes kipróbálni.

[link]

2018. máj. 1. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Nekünk a kelesztés nélküli pizzatészta vált be a legjobban.

Ha kell a receptje szívesen leírom.

2018. máj. 1. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is :)

Utolsó örülnék ha leírnád a kelesztés nélküli pizza receptjét :)

2018. máj. 1. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
0 perc.
2018. máj. 1. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én se szoktam keleszteni.

Most nincs nálam a recept, de azt hiszem, 40 dkg lisztbe kell egy egész (kocka) élesztőt belemorzsolni, egy mokkáskanál só és cukor kell bele, majd két evőkanál olaj, és annyi langyos víz, hogy összeálljon.

Utána kinyújtod tepsibe, mehet rá a feltét, és kb. 15 perc alatt megsül.

Annyi, hogy a sütőpapírhoz is hajlamos hozzáragadni, ezért azt is meg szoktam kicsit vajazni és lisztezni, mielőtt ráteszem a tésztát.

2018. máj. 2. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Írom is a receptet :

- 1 kg liszt

- fél liter langyos víz

- fél evőkanál só

- fél evőkanál cukor

- 1 tasak instant élesztő

- 4 evőkanál étolaj


A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, cukrot, sót és elkeverjük. Hozzá öntjük az olajat és a langyos vizet. Jól összedolgozzuk. Egyből lehet nyújtani. Nem kell keleszteni.

A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, beletesszük a tésztát. Feltét pedig ízlés szerint. :)

Anno még egy recept újságban olvastam, és azóta csak így csinálom. Finom, vékony tésztás és bőséges családi adag. Arányosan csökkenthető, növelhető a mennyiség.

2018. máj. 2. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet, legközelebb kipróbálom így kelesztés nélkül :)
2018. máj. 2. 17:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen. Remélem ízleni fog. :)
2018. máj. 3. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!