Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karajcsontnak lehet egy kis...

Karajcsontnak lehet egy kis szaga? A hús szép piros rajta és vágásfelületen nem büdi, csak a csontot érzem szagosnak.

Figyelt kérdés
Egy hete sütöttem meg a karajt, a csontjából most főznék levest. A husitól semmi bajunk nem lett, nem volt szaga sem, a csont azóta fagyasztóban volt. Érzek egy kis olyan állott szagát, nem kifejezetten romlott szag. Van amúgy a csontnak szaga? Jól megmostam, most azért kis ecetes vízbe beáztattam, megfőzzem?
2018. jún. 22. 08:48
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
én kidobnám
2018. jún. 22. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
19%

A főzés nem az erősséged neked se.

Ami egyszer már kifőtt , kisült abból nem lehet semmi jót csinálni.

Legközelebb sütés előtt szedd ki a csontot, na abból már lehet főzni levest.

2018. jún. 22. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Sütés előtt szedtem ki nyilván. Nyersen volt lefagyasztva.
2018. jún. 22. 09:53
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Ha mindvégig a fagyasztóban volt nem lehet semmi baja.

Kár hogy ecetes vízben áztatod, legközelebb inkább 5 %-os sóoldatban áztatsd (1 l vízhez 5 dkg só) az ecet nem tesz jót a leves ízének.


A csontlevest egyébként is úgy készítem, hogy a csontokat bő vízzel felteszem főni. Felforralom, majd pár percnyi forralás után leszűröm, és hideg vízben alaposan átmosom, azért hogy szép tiszta legyen a leves (ennek az első lének akkor is kellemetlen a szaga és zavaros ha a hús teljesen friss).

Ezután hideg vízben újra főni teszem, sóval, szemesborssal, vörös- és fokhagymával fűszerezem , csendes tűzön addig párolom, amíg a hús puhulni nem kezd. Ekkor kerül bele a vegyes leveszöldség, egy kicsi gyömbér, 1 szem kockacukor és egy nagyon kevés lestyán. Amire a zöldségek megpuhulnak, el is készül a leves. Mi csigatésztával szeretjük.

2018. jún. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Ha kicsontozás után egyből lefagyasztottad, nem lehet romlott. És igen, a csontnak van zamata.
2018. jún. 22. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért tisztázzuk, lehet úgy is "friss" húst venni, hogy már eleve romlott. Nem vesződnék vele, kidobnám a csontot.
2018. jún. 22. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!