Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldség-saslik füszerezése?

Zöldség-saslik füszerezése?

Figyelt kérdés

Grillezéshez akarok zöldségekböl készült saslikot is készíteni, milyen zöldségeket hasznáhatok, mivel füszerezzem, mennyivel a sütés elött kell füszerezni?

Pár éve próbáltam, de annyita íztelen lett, hogy elment a kedvem egy idöre, most megint tennék egy kísérletet, ezért kérem a segítségeteket.

Elöre is köszönöm!



#fűszerezés #zöldség-saslik
2018. aug. 6. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam előre fűszerezni, és sózni sem, csak kevés olajjal átkenem.

Amikor megsült, megszórom sült krumpli fűszerrel.

2018. aug. 6. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Kész füszerkeveréket nem használok, meg tudnád írni, miböl áll, amit javasoltál? (Nem MO-on élek, nem tudok utána nézni a boltban)

A másik kérdés: nem lesz íztelen füszerek nélkül a belsö része?

2018. aug. 6. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a fűszerkeverékben só, bors, fűszerpaprika, fokhagyma por és kevés cayenne bors van.

Még forrón megszórom a zöldségeket. Nem íztelen, mi így szeretjük, vagy muzsdéjba jártunk, úgy is nagyon finom.

2018. aug. 6. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2018. aug. 6. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Autokorrekt, bocs.

Helyesen Muzsdéjba mártjuk, úgy is nagyon finom.

Sok évvel ezelőtt Erdélyben kóstoltam először, azóta elmaradhatatlan kelléke a grillezésnek.


Muzsdéj (alaprecept)


2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi olajat apránként hozzáadva majonéz állagú krémmé keverjük.

Ehhez az alaphoz keverek egy fél citrom levét, és felöntöm 1-2 dl szénsavas ásványvízzel.

Ez a szósz minden grillezett ételhez illik.


[link]

2018. aug. 6. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm, erröl még nem is hallottam, de igen finomnak tünik!
2018. aug. 7. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak sima olaj-vegeta-petrezselyem keverékében pácoljuk előtte. Egyáltalán nem ízetlen.
2018. aug. 9. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. aug. 10. 15:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!