Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyhogy országon kívül nem...

Hogyhogy országon kívül nem nagyon ismert a főzelék fogalma? Senkinek nem jutott volna eszébe valami hasonló a gasztronómiában?

Figyelt kérdés
engem meglepett ha igaz amit olvasok hogy ez is "tipikus magyar". olyan alapvetőnek tűnik, tényleg csak ránk jellemző? vagy csak a rántásos besűrítős verzióra érthették?
2018. okt. 15. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg a rántásosra értették. Egyébként azt rajtunk kívül a csehek és szlovákok is csinálják.
2018. okt. 15. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Rántást nem nagyon szoktak más népek csinálni. Szlovakok és csehek meg igen.

Zöldséges főtt "raguszerú" dolgok vannak. Meg olyan sűrű "levesek", amit személy szerint én már főzeléknek neveznék.

2018. okt. 15. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Metionin ***** válasza:
100%
Van az csak nem rántásos. Finneknél pl. ezt a híg levest nem ismerik, ott az ilyen sűrűbb, tejszínes leves a megszokott amit egy magyar már simán főzeléknek nevez.
2018. okt. 15. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel a feleségem és a kisfiam is hajlamos a hízásra, én sem kedvelem a rántásos főzelékeket. Az újévi lencsefőzeléket is úgy csinálom, hogy éppen annyi sonkalével öntöm fel a lencsét, hogy megfőve a néhány összetört szem miatt legyen egy nagyon sűrű szaftja, és ennyi...

[A menzán meg úszik a sok sűrű rántásos lében egy kis lencse is.]

2018. okt. 19. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!