Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem főtt meg rendesen a...

Miért nem főtt meg rendesen a rizs, a rizses húsomban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Bácskai rizses húst szerettem volna készíteni, ami egészen addig jó volt, amíg bele nem került a rizs. Felöntöttem majdnem kétszeres vízmennyiséggel, és ezután elvileg kb. 20 percig kellett volna lassú tűzön főzni. (ennél az elkészítési módnál nem sütőben) Sajnos valami balul sült el, mert a rizs egy része úgy szétfőtt, mintha valami rizspüré lenne, a többi része pedig kemény maradt. Ekkor még egy pici vizet tettem hozzá, de nem javított a helyzeten. Mi lehetett ennek az oka?

Pontosan úgy csináltam mindent, ahogyan ebben a videóban a pasas:

https://www.youtube.com/watch?v=n-dHZgL_jVo


(Hagyma, fokhagyma zsíron pirítva, rá a paprika, majd ezután a húst 7-8 percig pörkölni. Ezután mehet bele paprika, paradicsom, só, fűszerek, a zöldségek levén főztem, mikor ez elfőtt, akkor pici adagokban vizet tettem. Mikor puha volt a hús, akkor beleöntöttem az előzőleg olajon pirított sózott, borsozott rizst, és felöntöttem vízzel)


De akkor mégis mi lehetett a baj? Ízre egyébként jó, de az állaga undormány.


2019. márc. 31. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Rossz minőségű lehetet a rizs. Vagy a folyadék nem volt jól kiszámolva a rizshez viszonyítva.
2019. márc. 31. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
Én mikróban szoktam a rizs készíteni. Mindig tök egyforma lesz, ha tartom az alapanyagok mennyiségét. Egyszer félúton megkeverem és ennyi.
2019. márc. 31. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 qkker1 ***** válasza:
34%
Miután beleraktad a rizst, sűrűn kellet volna kevergetni.
2019. márc. 31. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 qkker1 ***** válasza:
68%
És nem pirítjuk meg a rizst a rizsesthúshoz.
2019. márc. 31. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Kevertem közben, és rázogattam is, ahogy a videóban, és nem tapadt le egyáltalán.

A rizs minőségével elképzelhető, hogy nem okés minden? Életemben először vettem a Lidl-ben, valami "Tira dell" márkájú A minőségű rizs volt.

A rizs pirításával nem hiszem, hogy gond lehet, a sima párolt rizsnél is pirítjuk, és ott sincs gond, miután felöntöm vízzel. Szóval egyszerűen nem értem. Mindenesetre legközelebb megpróbálom pirítás nélkül is. Habár kb. 5 receptet néztem meg, és csak annál nem írtak pirítást, ami sütőben készül.

2019. márc. 31. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Fedő alatt főzted tovább?
2019. márc. 31. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

A rizseshúst mindig úgy készítem, hogy a húst megfözöm, beleteszem a rizst, meg dupla vagy picit több (a majdnem kétszeres nem elég) mennyiségü vizet hozzáöntöm, felforralom, és utána letakarva (és az elzárt tüzhelyen, de a forró lángelosztón hagyva) fél órát-negyven percet várok, közben nem nyitogatom a fedöt.

Így mindig tökéletes, nem megy szét, nem marad kemény.

2019. márc. 31. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Csak tudnám, kinek nem tetszett, hogy mikróban készítem a rizst ?
2019. ápr. 2. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!