Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért több a főtt brokkoli...

Miért több a főtt brokkoli kalóriatartalma, mint a nyersé?

Figyelt kérdés
2018. jan. 5. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Inkább közel azonos, de ha sikerül úgy megfőznöd, hogy csökkenjen a víztartalma (amit nem tudom, hogyan lehetséges), akkor nőhet. Ez miért fontos? Úgyis nyersen számoljuk.
2018. jan. 5. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Honnan veszed hogy több?
2018. jan. 5. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Nem vagyok táplálkozástudományi szakértő,de én arra tippelnék,hogy a megfőnek a rostok és így könnyebben emészthetővé válik a brokkoli.
2018. jan. 5. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Mert főzés során a polusokon keresztül beszivárog a víz ezáltal a kaloriatartalma is több lesz. :)
2018. jan. 5. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

Feltételezem hogy itt 100g nyers és 100g főtt brokkoliról beszelünk, nem a kalóriatartalma nő hanem rosszul számolod.

A zöldségek főzés során vizet veszítenek igy 100g nyers kevesebb főve , teszem azt 80g.

Míg 100g főtt pl ebben az esetben 120g nyersből állítható elő tehát nyilván több kcal is.

2018. jan. 6. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

"A zöldségek főzés során vizet veszítenek igy 100g nyers kevesebb főve , teszem azt 80g. "

Ez jó! :-)

Te sem főztél még.

Hogy veszítene valami vizet, ami vízben fő?

Gyakorlatilag minden étel vizet vesz fel a főzés során, ezáltal nő a tömege. Próbáld ki! ( Pld. 100 gramm bulgur főzés után több mint 300 gramm tömegű lesz.)

A kérdés meg értelmetlen, mert egyszerűen hamis állítást kezel tényként.

[link]

2018. jan. 6. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Ne butáskodj már, az összes zöldség és gyümölcs levet ereszt mikor megsózzuk és főzöd :)

Ilyen alapvető dolgokon szerintem ne álljunk le vitatkozni már így is leégetted magadat elég durván. Ha te eléred hogy bármely zöldség sós vízben főve ne vizet adjon le hanem vegyen fel hát gratulálok, varázsló vagy Harry :))))

2018. jan. 6. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
69%
U.i.: a bulgur os példa gondolom nem volt komoly, hiszen az gabona. A gabonák, hüvelyesek vizet vesznek fel, a húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, gombák vizet veszítenek főzéskor. De ezt egy àltalános iskolás kislány is tudja.
2018. jan. 6. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont ma 10:22

Amikor felszeleteled és megsózod, akkor valóban ereszt levet ha állni hagyod.

De mérd le főzés után!

Mindegy, evidenciákon nem vitatkozom.

2018. jan. 6. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Én sem :)
2018. jan. 6. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!