Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fehérjedús táplálkozást...

Fehérjedús táplálkozást olcsón, hogy lehetne fedezni?

Figyelt kérdés
Szeretnék izmosodni,de sajnos az anyagiak nem engedik,hogy táplálék kiegészitőket vegyek.Húst is inkább csak hétvégén tudok enni.Tojás,tej,rízs ami elérhető számomra. Ezek tudnák pótólni a fehérje igényemet vagy inkább felejtsem el a gyúrást?

2013. nov. 22. 10:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Belsőségekből nem szoktak sokat javasolni hosszú távon, nem véletlenül. Kicsit koncentráltan van bennük néhány anyag, ami nem jó hosszú távon, pl túl sok vas. Valamint a máj egy méregtelenítő szerepet tölt be, nem kizárt, hogy egyéb kevésbé jótékony anyagokat is dúsítva tartalmaz.


4% zsírtartalmú darálthúst amúgy kb csirkemell árban kapsz. A zsírosabb darálthúsokban lévő zsír minőségébe pedig jobb nem belegondolni. Főleg egy zsírosabb sertéshúsból kisütött zsírt, ha leöntöd a húsról abból már egy szappan kijönne, a legundorítóbb részeit darálják bele az állatnak ezekbe az előre darált húsokba. Nyilván mindent hasznosítani kell, meg eladni. De én inkább maradok a rendes egész húsoknál amiken még látszik, hogy miből vannak. Bár így is lassan az összes csirke szteroidos, hormonkezelt, de még mindig jobb, mint a felvágott, meg a csontdarálékot tartalmazó kolbászok, amik szintén ótvar minőségű húst tartalmaznak a rengeteg kötőszövet és zsír mellett.

2013. nov. 22. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

'ami nem jó hosszú távon, pl túl sok vas. Valamint a máj egy méregtelenítő szerepet tölt be, nem kizárt, hogy egyéb kevésbé jótékony anyagokat is dúsítva tartalmaz. '


Vas: fiktív, vagy csak én nem ismerem a vas túladagolást.

Ennyi erővel sokan a húsevést sem tartják jónak hosszú távon. Túl sok fehérje.. elméletek vannak.


Méregtelenítő szervben mi van sok? Ásványi anyagok a méregtelenítéshez, vitaminok. Ezért igen értékes.


" A zsírosabb darálthúsokban lévő zsír minőségébe pedig jobb nem belegondolni. "


Én belegondolok, és ettől csak még jobban kívánom.


"Főleg egy zsírosabb sertéshúsból kisütött zsírt, ha leöntöd a húsról abból már egy szappan kijönne, a legundorítóbb részeit darálják bele az állatnak ezekbe az előre darált húsokba."


Egy állatnak nincs undorító része. A szappan mennyiségű zsír pedig több mint egy kiló kenyeret ki tud váltani az emberek táplálkozásában, úgyhogy nem egy rossz dolog (már ha valaki mondjuk kerülné a kenyérevést, szénhidrátevést).


"Nyilván mindent hasznosítani kell, meg eladni."

Amíg az állat ehető része, addig részemről rendben van, de ez szubjektív. A máj már hamisítatlan szerv, nincs benne olyan ami undorító vagy nem odavaló. Darált húsban nem tudom, elvileg nem kellene húson és zsíron mást tartalmaznia.


"Bár így is lassan az összes csirke szteroidos, hormonkezelt"


Ismerős probléma.. amikor már a hús sem megbízható.. pedig én nem idegenkedem a zsírtól, belső szervektől. De ha sz.ar tápon nevelt, gyógyszerezett állat húsa eleve sz.ar, akkor én sem vagyok felhőtlenül boldog..

2013. nov. 22. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!