Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet valami bajom a kondizást...

Lehet valami bajom a kondizástól 13 évesen?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és elkezdtem kondi terembe járni,hetente kétszer+itthon szoktam fekvőtámasz,felülés,meg súlyzózás. Van egy gerincferdülésem. Szerintetek lehet valami bajom? És ha esetleg nem,akkor lenne még egy kérdésem. Étrend kiegészítőket szedjek? (Nem nagyon szeretnék szedni,egyébként.) Kérem segítsetek!

2014. máj. 14. 15:04
 1/5 Xyrot ***** válasza:

Normális esetben nem lehet bajod az edzéstől..a gerincferdüléssel kapcsolatosan orvostól kérdezd meg, ő tudja milyen állapotban van, és, hogy mit lehet mit nem!

Az étrend kiegészítő végül is étel..attól sem lesz baj ha szedsz..változás sem ha nem pótolod ki azt, "átlag étellel" :) Ezek nem csodaszerek!

2014. máj. 14. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:
semmi bajod nem lesz ha jarsz bar neked meg felesleges ilyen korban konditerembe jarni neked inkabb valo olyan sport mint pl a box vagy valami hasonlo, de tenyleg ha mindenkeppen ezt akarod csinalni semmi bajod nem lesz tole, a tapkiegeszitoktol nem kell felni azok csak tapanyag koncentratumok semmi rossz nincs bennuk azoktol se lenne semmi bajod ha hasznalnad, de a te esetedben meg felesleges esetleg egy vitamin komplexet beszerezhetsz sot azt ajanlom is, hogy vegyel, de a tobbi tenyleg szuksegtelen
2014. máj. 14. 15:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Járok kézilabdára is,ez nem tudom hogy segít-e valamit.(?)
2014. máj. 14. 16:49
 4/5 flevi ***** válasza:

Hááát...Én a helyedben 13 évesen nem mennék, főleg gerincferdüléssel... Ennyi idősen még nem javasolják az edzést. Légy türelemmel, és 14,5-15 évesen már járhatsz kondiba. Addig tökéletes saját testsúlyos edzés, azaz a fegyencedzés, nézz utána, és csináld azt. Én is így csináltam, most vagyok 15 és fél, és már fél éve járok kondiba.

Türelem, az egészség többet ér! Lehet, nem lenne semmi bajod a konditól, de nem éri meg kockáztatni 2, 1.5 év miatt az egészségedet, nehogy gerinc, ízületi, vagy más problémáid legyenek később! :)

2014. máj. 14. 17:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez a fegyenc edzés fel keltette az érdeklődésemet! Köszönöm az ajánlást! Utána nézek. :)
2014. máj. 15. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!