Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vegán étrend olcsóbb mint a...

Vegán étrend olcsóbb mint a normális?

Figyelt kérdés
Tehát aki nem eszik húst.
2016. jún. 30. 02:42
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
A vegán nem csak húst nem eszik, hanem tojást és tejet sem. Ezeket viszont valahogy pótolni kell, és amiket helyette vesznek általában drágábbak, pl mandulatej és társai, szóval drágább. A vega (aki csak húst nem eszik), az adott esetben lehet olcsóbb is, hiszen a tofu meg egyéb húspótlók lehet olcsóbbak mint pl a marhahús. Ugyanakkor a mindenféle gabonakolbász meg egyebek drágák. Attól függ mit eszik pontosan, de általánosságban drágább étrend a vega/vegán.
2016. jún. 30. 03:23
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem meg lehet oldani olcsóbban és drágábban is. Attól függ, hogy mit miből fedezel.
2016. jún. 30. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

a világ legolcsóbb ételei: rizs, zab, hüvelyesek, szezonális zöldségek, átlagos gyümölcsök mind vegán ételek. nekem mai kajám:

zab banán rizsfehérje

krumpli bab kukorica mogyoró

rizs tofu kelbimbó

zab mogyoró

tofu vegyessaláta

ebből kijön kb 140-160 gramm fehérje, 80 g zsir és kb 400-600 g szénhidrát. szerintem elég, és nem drága :)

2016. jún. 30. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
jaj a zab mogyoró mellöl lemaradt az alma meg a kivi.
2016. jún. 30. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az 1. válaszolónak üzenném, hogy a tejet/húst nem kell helyettesíteni a vegán étrendben, lehet, de nem kell. Otthon 100-200ft-ból kijön egy liter házi "tej", a vegán szója joghurt amit veszek 420ft/500g, annyi mint egy jó minőségű tejet tartalmazó joghurt. A legtöbb vegán étel olcsó, pl krumpli, tészta, kenyér, zöldségek, hazai gyümölcsök, rizs, hüvelyesek stb. Persze meg lehet venni a 3.000ft-os rizst is, de ugyan olyan, mint a 200ft/kg-s társa. Én régebben csak minőségi húst ettem, amk drágák voltak, most kb havi 20ezer forinttal kevesebb a kajám.
2016. jún. 30. 22:05
 6/7 Szaniszlo Ferenc válasza:
63%
valaki mutasson nekem 1000 Ft/kg-os rizst, krumplit, esetleg 1000 Ft-os banánt hagymát, babot vagy almát. Ha esetleg sikerül ilyet találni, akkor se fogok áttérni húsevésre, mivel annyira káros a környezetre.
2016. júl. 1. 21:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Basmati rizs például.
2017. máj. 17. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!