Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok csinálni a főtt...

Mit szoktatok csinálni a főtt húsból, amit kivesztek a húslevesből?

Figyelt kérdés
már nincs ötletem...a disznó-marha husit néha felcsikozom es hagymásan átsütöm,a csirkéből rántott husi lesz vagy csak simán sülthús.ti mihez kezdtek a husival.pl.most csirke van itthol.
2010. szept. 12. 15:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk én sem rakom tele 3 kg szín marhahússal. csirkéből fő és azt bizony megesszük a levesben, de ha esetleg disznóhúsból és kap belőle a kutya az még továbbra sem pazarlás és az étel nem becsülése hiszen az állatnak is kell enni és nem moslékot!!!! azért vállaltad hogy normálisan etesd, ami azt jelenti hogy kaphat időnként húst is.
2010. szept. 13. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a receptet olvastam az egyik oldalon és nagyon jó:)

Olcsó, hétfői hússaláta


Hozzávalók: 30 dkg levesből visszamaradt színhús, leveszöldség, ½ doboz konzervkukorica, 2 közepes héjában főtt burgonya, 2 közepes csemegeuborka; dresszinghez: 1 ek. ecetes torma, 1 tojás sárgája, ½ pohár natúr joghurt, 1 ek. olaj, 1 kk. mustár, kevés cukor, só, bors, friss petrezselyemzöld.

Elkészítése: A héjában főtt krumplikat meghámozzuk és 1x1 centis apró kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük a leveszöldségekkel, a csemegeuborkával. Összevegyítjük őket a kukorica társaságában egy salátás tálban. Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint mustárral, kevéske cukorral, petrezselyemzölddel, tormával, majd a keveréket óvatosan elvegyítjük a salátával és behűtjük.

2010. szept. 13. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó kommentelő vagyok, szoktunk a levesbe főzni 3 nagyobb burgonyát és azzal esszük. :)

A levesnek is különleges jó ízt ad a burgonya.

Nekem még nagyon tetszett egy kommentelő válasza, hogy paradicsomszósz és krumplipüré! :)

Nem jutott volna az eszembe! :) Pedig már dolgoztam konyhán. :)

2010. szept. 13. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

annyi kérdésem lenne még,h pl kAPor szószt h csináltok?paradicsom szószt?

A kutyának én is sajnálom adni,marad elég maradék a konyháról igy is amivel jol lakhatnak.igaz nekünk még nincs de minden héten kb 5ü6 liternyi maradék jut a szüleim kutyáinak.sztm is pocséklás,főleg ilyen árak mellett.pedig mi nem minimál bérből élünk de igyekszem nem pocsékolni és minden centet megfogni.

2010. szept. 13. 13:41
 25/31 anonim ***** válasza:
84%
Kaporszósz, ahogy én csinálom: Zsiradékon lisztet világosra piritok, és felengedem hideg tejjel- 2-3 dcl-el.Óvatosan de alaposan kiforralom 1 leveskockával. Beledobok egy kocka 5 dkg, vajat. Mikor sima ,és kiforrt, és már nincs liszt ize, belevágok 1 nagy csokor kaprot.Ezzel már csak rövid ideig forralom, mint a tökfőzeléknél- mert "elillan" a zamata a kapornak.Izlés szerint kicsit cukrozhatod. Kéred a paradicsom szószt is? Használj vaslapot nehogy leégjen, és kicsi láng.
2010. szept. 14. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 A kérdező kommentje:
jól hangzik.a másik is jöhet
2010. szept. 14. 11:31
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én paradicsom szószom: Zsiradékon lisztet piritok, piros paprikát, mad felengedem 2-3 dcl hideg vizzel. Simára keverem a rántást a vizzel, beleteszek 1 db nagyobbik sűritett paradicsomot, vagy 2 db kicsit.1 db leveskockát.pici sót,2-3 evőkanál cukrot.l db zöldpaprikát, l db kicsi hagymát.A zöldpaprikát, és a hagymát a végén kidobom, csak az ize miatt teszem bele.Izlés szerint pici bors. Előzöhöz hasonlóan lassan, platnin kiforraljuk, mig nem lesz liszt ize.A cukrot kóstolgasd. Van, aki édesebben szereti, más meg nem. Egyébként a töltött paprikám " leve" ugyan ez, csak még kap egy kis paradicsom ivólevet, hogy a szósznál hígabb legyen.
2010. szept. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 anonim ***** válasza:
Ezek a szószok nekem is tetszenek le is jegyeztem,köszi!!=)
2010. szept. 14. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim ***** válasza:
Én köszönöm. Biztos nem más mint a többieké, csak a leirás követhető.Körül vagyok véve fiatal kollega-nőkkel.Minden nap igy "főzünk" Velük, másnap jelentik, hogy sikerült!Már van kedvük főzni.Sok szakács könyv fejtörést okoz az öreg rókáknak is, mint én vagyok.puszi. 50/N.
2010. szept. 14. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen...,ez a "fejben főzés" ismerős!!Mi is igy szoktunk melóhelyen:DD
2010. szept. 14. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!