Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekvár főzés? Dunsztolás?...

Lekvár főzés? Dunsztolás? Befőző celofán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Hogy kell lekvárt főzni? Száraz dunsztolni? És hogy kell ezt a hülye celofánt használni rá?


Csináltam ma szeder és sárga barack lekvárt az egyik recept írt dunsztolást a másik nem. Celofánról egyik se írt se a net,hogy kell használni így a szeder lekvárt mikor betöltöttem rá raktam a celofánt és begumizatam + rá a fedő de azok már nem úgy mennek rá mert bébi ételes üvegbe csináltam aminek már nem nagyon megy vissza a kupak. Aztán jött anyósom aki a barack lekvárokat úgy foliázta,hogy a celofánokat vízbe áztatta rá rakta és gumi nélkül csak rá csavarta....Ugye hogy ezt nem így kell? Eleve rá se tapadt meg ugye a fedők se jók már teljesen....Igy szerintem mindegyik lekvár mehet majd a kukába és vagy 20üvegnyi van...

Ha normálisan van megcsinálva a lekvár akkor meddig áll el?



2022. aug. 10. 21:35
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem tdom, hol kerested, de a gugli kidob egy csomótalálatot...


pl: [link]


A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla rétegben, és gumigyűrűvel vagy zsineggel rögzítsük.

2022. aug. 16. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/42 A kérdező kommentje:
Na basszus köszönöm! Googleba írtam be de nekem semmit nem adott ki rá vagyis mindent csak nem erről
2022. aug. 16. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!