Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van ekkora igény az...

Miért van ekkora igény az éttermekre?

Figyelt kérdés

Nem szoktam menni, mindig is drágállottam és sosem ízlettek azok az egyenízek. Ennek ellenére karácsonyra kaptunk a párommal egy 10 ezer forintos ajándékutalványt.


Tegnap elmentünk, mert hát valamikor fel kell használni, leültünk, kértünk is egy étlapot és valami hihetetlen árak voltak. Egy kétszemélyes tálat kértünk. Volt rajta 4 szelet hús, az egyik sajtos rántott hús volt, nem volt ízletes vagy ropogós, meg volt sült hús. Vegeta kupac volt az egész. Nem is krumplit adtak, hanem ilyen gyorsfagyasztott száraz krumplinak nevezett műanyagot. A rizs is legalább több napos lehetett. Mindez 10 ezerért… Már szenteste napján erősen fontolgattam, hogy vissza lehet-e váltani pénzre, mert nem szeretem az éttermeket, de nem akartam bunkó lenni meg variálni sem szeretek. Így is -1700 forinttal távoztunk, mert ugye üdítőt is kértünk…


Én csak csodálom, hogy mindig nagy a nyüzsgés az éttermekben, kifőzdékben. Hogy az emberek szívesen állják az ott dolgozók bérét és megelégednek a silány minőséggel.


Nekem nincs ismerősöm aki étterembe járkál, hogy ezt megérdeklődjem, úgyhogy gondoltam ide írom ki, hátha tud valaki érdemben válaszolni, hogy mi a jó benne.


febr. 15. 15:43
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
10%
Túl sok az újgazdag - de normális magyar étterem kéne normális áron - nem kínai meg görög meg török meg amerikai.
febr. 22. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/36 anonim ***** válasza:
56%
31: nagyon begyepesedett vagy!
febr. 22. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/36 anonim ***** válasza:
78%
31: van olyan is...
febr. 22. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/36 anonim ***** válasza:
83%
Én pl. enni szeretek, főzni meg nem, ilyen egyszerű. Azért sem szeretek főzni, mert nem szeretek mosogatni, és azért sem, mert mivel nincs elég tapasztalatom, ezért nagyobb is a kockázat, hogy nem lesz finom, amit készítek. Volt időszak, hogy csak éttermekben, kifőzdékben ettem, és nem tízezrekért, hanem párezrekért, Budapesten. Amióta nem ott élek, már nem engedhetem meg magamnak és főznöm kell, de örömmel emlékszem arra az időszakra, amikor bármerre fordultam, olcsó kifőzde volt, ahol megspórolhattam a konyhában töltött időt egyáltalán. Talán nem vagyok egyedül ezzel, kérdező, és ha mások is vannak így, mint én, akkor ez is egy válasz lehet a kérdésedre.
márc. 3. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/36 anonim ***** válasza:
72%

Én pl imádok fözni, "normál" meg különleges fogásokat is, de néha kedven kerekedik arra, hogy más föztjét egyem, kiszolgáljanak, ne kelljen mosogatni, konyhát takarítani evés után és EMELLETT barátokkal vagy családdal kellemes környezetben finom ételeket együnk, közben beszélgethessünk, lazulhassunk, pár órán keresztül jól érezzük magunkat a társasággal.

A fö gond, hogy ma MO-on a legtöbb étterem erre nem alkalmas, az ételek minösége sem mindig megfelelö, de föleg a kiszolgálás kifogásolható, illetve ahogy elfogy az étel, már dobnák is ki a vendégeket.

Szerencsére ahol élek, ott természetes, hogy a vendégek VENDÉGEK, és próbálják öket elkényezteti, hogy jól érezzék magukat az adott helyen és máskor is visszajöjjenek

márc. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/36 anonim ***** válasza:
53%
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatot szereztél, de azért nem minden étteremben silány a minőség. Mi is max évi pár alkalmat megyünk pénzügyi okokból, de én nagyon szeretem. Meg van a hangulata, hogy jókat eszünk együtt, amit nem nekünk kell elkészíteni.
márc. 3. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!