Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtszósz, csirkemell, tészta...

Sajtszósz, csirkemell, tészta (szarvacska). Hogyan készítsem el, hogy nagyon finom legyen? :D

Figyelt kérdés
A lehetőségeim korlátozottak, koliban vagyok. Előre is köszönöm a választ.
2011. jan. 12. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:

írj bővebben, van-e sütő, vagy csak főzőlap.van-e hagyma, fűszerek, és milyen sajt.

a tésztét gondolpm ki tudod főzni, de azért írom lobogó sós vizbe önteni a száraztésztát. megvárni míg újra felforr, 5-10 percig főzni, megkóstolni. ha már nem kőszikla keménységű, lezárni a gázt és fedő alatt várni

míg megpuhul. kétszer, háromszor megkeverni,majd , ha puha

leöblíteni, leszűrni.kicsi forró olajra /zsírra/tenni, aztán eldől a sorsa, hogy mi lesz belőle.

2011. jan. 12. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Persze, megtudom főzni. : ) Főzőlap, sütő van. Csak tepsim nincs, a közöset meg nem akarom használni. Esetleg a szobatársamtól eltudom kérni az övét.


Inkább főzőlapos variációra várnék ötleteket, ha lenne saját tepsim, sütném és azt tudom is hogyan. Jelenleg azzal van bajom, hogy finom legyen a főzőlapos elkészítés után. Mert megcsinálni megcsinálnám valahogy, de az nem tuti hogy nagyon finom lenne. : D



Van sajtszósz alapom + tudok venni sima trapistát vagy ehhez hasonló, nem túl drága sajtokat.

2011. jan. 13. 04:11
 3/4 anonim ***** válasza:

megpróbálok Neked segíteni:) szóval van főzőlap is meg sütő is. a lényeg, hopgy legyen egy lábasod, aminek nem műa.a füle. innéttől kezdve ugyanaz,mintha tepsid is lenne.

mondjuk a tésztát már kifőzted...

a csirkemellet vágd csíkokra, sózd be.pihenjen, míg az alapot előkészíted.attól függően, mennyi husid van vágj finomra egy-két hagymát.pl.fél kilóhoz 2 közepes.gondolom olajod van,

szóval kevés olajon megpárold a finomra vágott hagymát, és hozzákevered a húst. jól átkevered, lefeded. a hús levet fog engedni,de , ha kell öntesz hozzá mindig pici vizet. szaftja legyen az a lényeg.

fűszerezd ízlés szerint,delikát, bors, fokhagyma, majoranna stb.ha puha szórj rá egy-két kanál lisztet és

kicsi hidegvízzel keverd át, hogy mártásszerű legyen a szaft.egyet forrjon és kész is.

a sajtszószt készítsd el előírás szerint, és ha van dúsítsd tejföllel, vagy főzőtejszínnel.kb 5 dkg reszelt sajt is menjen bele.

ha ezek megvannak, /tészta-hús-szósz/ jól keverd össze és

egy lábasba öntsd bele, ami mehet a sütőbe. a tetejét bőven szórd meg reszelt sajttal és annak pirulásáig süssed.

ha gazdagabban akarod, akkor a hús félpuha állapotakor bármilyen zöldséget is adhatsz hozzá. pl gomba, mexikói

stb.

ha végképp ódzkodsz a sütőtől a főzőlapon is befejezheted,legfeljebb nem sül rá a sajt.

remélem segítettem valamelyest,ez egy szobányi koleszosnak elég:))

üdv.

2011. jan. 13. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm! : D Hatalmas segítség volt. : D A rend kedvéért elnézek a boltba, hátha találok valami akciós tepsit, azzal mégis csak könnyebb és máskor is süthetek. : )
2011. jan. 13. 12:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!