Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffin sütéshez ötletek?...

Muffin sütéshez ötletek? Várom segítőkész emberkék tanácsait! Segíts, hogy a sütni tudó nők tábora velem gyarapodjon!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is elnézést, hogy kicsit hosszabb lett a leírásom! Életemben először szeretnék sütni, úgy gondoltam a muffin a legtökéletesebb erre a célra, talán nem rontanám el és így nem menne el a kedvem a további próbálkozásoktól!

Kérdéseim a következők:

1. Melyik a legjobb: muffin formás tepsibe papírkák, esetleg szilikon forma? Az a baj, hogy mindkettőhöz annyi véleményt olvastam, hogy a végére elbizonytalanodtam! (Talán kezdőként a papír megoldás a jobb, mert neadjisten hamarabb kiveszem, mert azt hiszem jó, közbe meg ragadna bele?)

2. A legfőbb kellék: recept. Sajnos válogatós vagyok ezért amik érdekelnének: csokis, fahéjas, esetleg csokis-banános. Rengeteget találtam mikor kerestem, de úgy gondolom mindenkinek módosul a receptje ahogy egyre többször készíti el, kitapasztalja, hogy mi a legjobb alapanyag és a mennyiségek. Ezért ha megosztanátok velem néhány egyszerű, de nagyszerű receptet, akkor hálám örökké üldözne Titeket!

3. Sütőpor és szódabikarbóna kérdése. Mehet bele mindkettő, vagy egyszerre csak az egyik? Mert láttam olyan receptet, ahol mindkettő van benne, viszont azt is olvastam, hogy a szódabikarbóna a sütőpor "másik változata" amiből kevesebb kell.

Köszönöm, ha a hosszas bevezetés után még válaszoltok is!

Ezzel segítetek nekem, hogyha egyszer majd férjhez megyek már gyakorlottan süssek mindenféle finomságot!


2011. nov. 1. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:

A muffin tészta az egyik legegyszerűbben elkészíthető szinte elronthatatlan tészta, általába a receptekhez mellékelik, hogy formában, vagy papírkákban kell-e sütni, esetleg milyen előkészületeket igényel(forma kenés-lisztezés). Sokan a szilionos sütőformára esküsznek, de ha a recept említi a papírkákat, akkor meg lehet sütni azokban is beleragadás nélkül. A sütőpor és a szódabikarbóna szinte ugyanazt a folyamatot viszi véghez: felfújja a tésztát, levegőssé teszi, sokban nem különböznek.

Itt vannak receptek: [link]

A keresőbe kívánságod szerint és ízlésednek megfelelően tudsz keresgélni!:)

2011. nov. 1. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ma vagy holnap mindenképp beszerzem a kellékeket! :)
2011. nov. 2. 09:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! nagyon jól gondolod, hogy mindenkinek kialakul a saját muffin receptje:) én is többszöri kísérlet után maradtam az általam összekombinált változatnál, amit a családom nagyon szeret.

ez gyakorlatilag egy alaptésztából áll, amit az otthon fellelhető alapanyagokból néha, csak "hirtelen felindulásból" sütök.ha valami konkrét kívánság van, akkor persze bevásárolok hozzá.

az alaprecept tésztája: a mérce 2,5 decis bögre

2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 1 bögre tejföl/kefír/joghurt, 2-3 tojás mérettől függően,1 csomag sütőpor, 1 deci olaj.

először a nedves hozzávalókat összekeverem a cukorral, majd hozzáadom a sütőporos lisztet.

aztán mehet bele akármi, friss vagy aszalt gyümölcs, csokidarabok, fahéj, kakaó,kókusz, dió, mogyoró, lekvár,

reszelt citrom, narancshéj, méz..... végtelen.

nagyon finom az almás-fahéjas, körtés-csokis, meggyes-csokis, banános, egyszóval rengeteg variáció lehet, csak fantázia kérdése.

én papírkapszlit használok, mert nekem az praktikusabb, és a család szerint is úgy az igazi, ha meg kell "hámozni" a muffint.

3/4-ig töltöm a masszával és előmelegített sütőben először 5 percig erős lángon, majd mérsékelve a lángot kb még 20-25 percig sütöm.

beleszúrt hústűvel lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.

ebből a mennyiségből két muffintepsi lesz. (24 db)

az első adag, ha megsült, pár percig pihentetni kell, majd villával szépen ki lehet emelni, utána mehet a következő.

üdv.

2011. nov. 2. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm szépen, azt hiszem meg is kaptam a lehető legtökéletesebb választ a kérdéseimre! :)
2011. nov. 3. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:

nagyon szívesen:) éppen most teszem be a második adagot, aszaltszilvás-banános-fahéjas lett, ezek voltak itthon.

Szívből kívánom, hogy,Neked is sikerüljön.

üdv.

2011. nov. 3. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

az alap muffin receptet keresd meg és először azzal próbálkozz. beleteszel apróra tört vagy reszelt csokit és már kész a csokis, kevés fahéjat beleszórsz és kész a fahéjas. sütésnél betartod a leírást (közben meg nem nyitogatod félpercenként a sütőajtót!!!) és az idő leteltével biztos ehető lesz. második adagnál már tudni fogod, hogy 1-2 percel többet vagy kevesebbet süsd. elronthatatlan.

22/f

2011. nov. 22. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már túlestem az első muffin sütésen és tökéletesen sikerült! Egy sima kakaós alapmuffint készítettem, omlós, könnyű lett, nem ragadt, nagyon örülök. :) Legközelebb megbolondítom csokidarabkákkal és a tetejét cukormázzal díszítem, így ünnepekre cukik lesznek nagyon! :)

2011. nov. 26. 13:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!