Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű elkészítésű csirke...

Egyszerű elkészítésű csirke ételek?

Figyelt kérdés
Olyanokra lennék kíváncsi hogy kis darabkákra vágom a csirkemellet, és úgy sütöm meg. Ezt lehet kivivel is csinálni, meg így készül az édes savanyú csirke is. Mondanátok még ehez hasonlókat? A lényeg hogy valamiféle csirkehús legyen benne, és serpenyőben meg lehessen sütni.
2012. jan. 7. 20:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mézesmustáros :)
2012. jan. 7. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

bármit. borsós,tésztás/csirkebrassoi/sima zöldséges csirke/

bármit beledobálhatsz ami otthon van

2012. jan. 7. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem: csirkemell szeletet bekenem egy mustárral, apróra vágott, reszelt fokhagymával, beleforgatom lisztbe, és átsütöm.
2012. jan. 7. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Csíkokra vágod, lisztbe forgatva hirtelen kisütöd, majd lehet fokhagymás-tejfölös mártást, esetleg sajtmártás adni hozzá. Párolt rizzsel, esetleg krumpli pürével.

De egy fűrszeres paradicsom-mártással akár pizza-feltétként is felhasználhatod.

2012. jan. 7. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
14%

Csirkecombot süss meg,az olcsóbb és jobb is,mint a mell. Vagy készíts rántott combot,egy kis far-hátból combból pörköltet.

Nem értem,miért lett ekkora divat a csirkemell?

2012. jan. 7. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert szeletelve hasonlóan használható, mint a disznó hús.
2012. jan. 7. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 bumbi02 ***** válasza:
76%

Én is inkább - filézett - csirkecombot ajánlom, sokkal puhább és zamatosabb húsrésze a csirkének mint a melle.



Én csirkemellből (vagy filézett combból) következőt szoktam csinálni:

- felkockázom

- hagymát apróra vágva megpíritom kissé

- belemegy a kockázott hús + füszerek (tárkony, rozmaring, kakukkfü, só,bors,)

- kicsi lével felöntöm ,pörköltszerűen elkészítem, és végén behabarom egy kis tejföllel


Főtt tésztával nagyon jó szerintem, és kb fél óra alatt meg van. És egy mélyebb serpenyőben simán elfér akár fél kiló húsból is:)

2012. jan. 8. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
2012. jan. 8. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

5-ös! Azért nagyobb divat a csirkemell mert az szín hús!

Gondolom vissza fogod írni hogy a csirkecomb is az.

Válaszolok is rá. Nem szín hús mert több benne a kötő- és zsírszövet.

2012. jan. 8. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

5-ös azért mert atlétizálok, és sajnos jó lenne tömeget növelnem a jobb eredmény érdekében. A combban egyszerűen nincs elég fehérje, nem fér belém annyi egy nap, amennyit abból meg kellene ennem hogy fedezzem a napi szükségletem, porral meg csak a felét tanácsos maximum. A sima olajban kisütött csirkecsíkokra rizzsel meg már eléggé ráuntam :D


Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát, találtam itt sok receptet amit mindenképpen ki fogok próbálni! Sokat segítettetek :)

2012. jan. 8. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!