Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyedül fogok lakni. Szerintet...

Egyedül fogok lakni. Szerintetek elég 20ezer forint kajára? Hogyan hozzam ki ennyiből? 22l

Figyelt kérdés
2012. máj. 11. 19:10
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Mi ketten vagyunk,mindennap főzök, és havonta 30-40.000.- Ft kell kajára.

Nem kell készételeket,mesterséges szószokat stb. venni,hanem beosztva változatosan főzni. Vacsorára lehet enni lekváros vagy zsíros kenyeret, Hagymával,vagy retekkel. Esetleg mellé tea.

2012. máj. 11. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/36 A kérdező kommentje:
Utolsó!írj még ilyeneket,megcsillanni érzek egy reménysugarat.
2012. máj. 11. 19:47
 13/36 anonim ***** válasza:

Bár én nem az utolsó hozzászóló vagyok,de adhatok pár tippet.

-borsófőzelék.A mirelit borsó elég olcsó,és ha egyedül vagy akkor háromszor is főzhetsz borsófőzeléket.(tükörtojással vagy virslivel)

- kenyérlángos.-csinálj pizzatésztát (ami nagyon egyszerű) és kend meg tejföllel,tegyél rá hagymát,ha van szalonnát, vagy bármit,süsd meg,isteni finom,és olcsó.(akár 2 napra is elég egy tepsi)

- Ha veszel fél kiló darált húst akkor tudsz csinálni szintén akár két napra is paradicsomos húsgombócot.Ez is olcsó.

-Ha van rizs,akkor csinálj rizses húst.(elég 1 darab csirke mell egy ebédhez.Így már nem is olyan drága.

- csinálhatsz hamis borsó pörköltet.Csinálj pörköltalapot(hagyma,pirospaprika) amikor jó a hagyma,tegyél bele mirelit borsót hús helyet.Főzd meg amíg a borsó puha nem lesz,majd csinálj neki tejfölös rántást.Nokedlivel,tésztával,rizzsel tálalva isteni finom,és olcsó.

- amit már írtak.

- Lekváros kenyér

- vajas-mézes kenyér-tejjel

- nuttelás kenyér

- bundás kenyér.(a ha változatosságot akarsz akkor a tojásban keverj bele lisztet,és így készítsd a bundás kenyeret.Vagy a tojásba tegyél tejet,és így csináld a kenyeret.Finom mindkettő.

-zsíros kenyér hagymával,uborkával,paradicsommal,paprikával stb.

Nagyjából ezek jutottak így eszembe.

2012. máj. 11. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm,ezek nagyon jók:-D
2012. máj. 11. 21:20
 15/36 anonim ***** válasza:

A havi 20 ezret oszd el annyival, ahány hét van a hónapban, akkor ez heti 4-5 ezer Ft.

Számolj: egy hétre ha 1 kg. bármilyen húst megveszel, az kb. 1000-1500 Ft/hét, az 1 kg-ot be tudod osztani úgy, hogy heti 3x eszel húst. A fennmaradó 2,5-3,0 Ft/hét elegendő arra, hogy a hét többi napjára valami egyszerűbbet (tésztaféle, krumplis ételek, hasonlók) legyenek a fő-étkezésre, és még jut is (száraz) reggelire-vacsira, teára és zöldség-gyümölcsre.


Persze, a különböző félkész- és készkaják sokkal drágábbak, mint ha te főzöl, azokból nehezebb kihozni, nasi és energia-italok, üdítők, hasonlók már nem férnek bele, de nem is hasznosak a szervezetnek.

Vásárolj a legolcsóbb helyen, és ne a legközelebbiben. Figyeld az akciós kiárusításokat, ha belefutsz valami olcsóba, abból spájzolj be. Előbb-utóbb belejössz!

2012. máj. 12. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/36 anonim ***** válasza:

Előző /15-ös/ vagyok.

1 kg. sertésmáj 550 Ft, de egy kg. elég 3x. A csirkéből a far-hát-nyak-szárny a legolcsóbb, azokból finom pörkölt nokedlivel, vagy éppen rizseshús készíthető. Mindig úgy főzz, hogy minimum 2x (= 2 nap) elég legyen, akkor nem fogsz egész héten a konyhában állni.

Ha valami sülthúst készítel törtkrumplival, ez utóbbiból készíts annyit, hogy másnap legyen belőle krumplistészta.

Ha nokedlit kavarsz a pörkölt mellé, abból maradjon egy evésre tojásos nokedli.

A pörkölt-maradékból lehet főzni gulyáslevest, vagy készíthetsz hozzá pirított tarhonyát, esetleg összefőzöd hordós káposztával = húsos káposzta.

Sülthús maradékból tudsz készíteni brassóit, vagy éppen összedarabolva ráteszed kifőzött tésztára, tejföllel összesütve.


Egyébként a legkiadósabb a rizs és a tarhonya, ezek 2-3x-osára dagadnak mire megfőnek.

A krumplinál ilyenkor (tavasszal) úgy gondolkodok: ha már az öregnek a felét el kell dobnom pucoláskor, mert hibás, az árát, amennyiért vettem, beszorzom 2vel (mert ugye a felét eldobtam), ha az így többre jön ki, mint az újkrumpli ára, attól kezdve öreg krumplit nem veszek. Illetve egy db-ig tartok még valamennyit, mert vannak kaják, amiket újkrumpliból nem lehet főzni (pl. krumplis-lángos, núdli, krumpli-fasírt)

2012. máj. 12. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/36 A kérdező kommentje:
Olyanokra is gondoltam,h ősszel körbejárni a környéket,a falvak határaiban a gazdátlan dióból szedni,eltenni.
2012. máj. 12. 10:56
 18/36 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, ha van rá időd és szoktál tésztákat sütni. Én magamnak ősszel megveszek az üzletben 1 cs. darált mákot, az 4-5 alkalomra elegendő mákos-tésztához. Hűtőben márc-ápr. közepéig kibírja. Mondjuk én sütni nem szoktam, ha egyedül fogsz lakni, te is gondold meg, mert könnyen a kilóid bánhatják! :)))
2012. máj. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/36 anonim ***** válasza:
Vegyél kacsa, vagy liba farhátat, a vásárcsarnokban. Ha lefejted róla a bőrt, és a hájat, kisütve lesz belőle töpörtyűd, és zsírod is. Ha beízesíted, egy fej vöröshagymával, pár gerezd fokhagymával, és 1-2 babérlevéllel, egy késhegynyi kurkumával / a színe miatt /, finom kenyérre kenhető zsírt kapsz belőle, A többi részéből meg főzhetsz húslevest.
2012. máj. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/36 A kérdező kommentje:
Diós tésztára gondoltam,pl.nagykocka meg dió.utolsó,ez nagyon jó!
2012. máj. 12. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!